Zapečený ovčí sýr s jablky a skořicí

Zapečený ovčí sýr s jablky a skořicí

Netradiční rychlovka, po které se u vás jen zapráší.


Příprava: 10 minut
Pečení: 20 minut
Počet porcí: pro 4 osoby

Ingredience

  • 1 středně uleželý ovčí sýr, zhruba 140 g
  • 1 jablko druhu Boskoop nebo Gala
  • 3 špetky mleté skořice
  • 3 polévkové lžíce medu
  • 3 snítky tymiánu
  • 2 kousky celé skořice
  • 1 polévková lžíce piniových oříšků
  • 1 polévková lžíce sušených brusinek
  • šťáva z poloviny citronu
  • čerstvě pomletý pepř a sůl

Postup

  1. Jablko nakrájejte na tenké měsíčky, pak všechny ingredience, včetně sýru, dejte do menší zapékací misky s víkem.
  2. V troubě vyhřáté na 180 °C zapékejte 20 minut.
  3. Podávat můžete s bílým pečivem nebo třeba celozrnnými crakery.

TIP

Piniové oříšky můžete nahradit vlašskými. Pokud jste milovníkem kozích sýrů, stejným postupem si můžete připravit rozpečenou pochoutku i ze svého favorita.

Související a doporučené produkty