Peugeot
Mlýnek na sůl Bistrorama, oranžová terakota
Parametry a popis
Parametry
Rozměry (h × v × š) | 5 × 9,8 × 5 cm |
Hmotnost | 0,117 kg |
Elektrické | ne |
Materiál | dřevo |
Popis
Mlýnek na sůl z dílny francouzského výrobce Peugeot, vyrobený z bukového dřevav 8 barevných variantách ve vysokém laku. Výška 10 cm. Díky své velikosti vhodný i na cesty. Ve stejném designu k dispozici i mlýnky na pepř.
Produkt najdete pod
Dlouhý popis
Dřevěný mlýnek na sůl Bistrorama Peugeot, 10 cm
Mlýnek na sůl francouzské značky Peugeot, vyhlášeného výrobce mlýnků na koření, je vyroben tradičně z bukového dřeva pocházejícího ze stromů pěstovaných ve Francii. Po odšroubování korunky a sejmutí vrchní části jej snadno naplníte. Přitažením nebo povolením korunky pak regulujete hrubost mletí.
Bukové dřevo je upraveno vysoce lesklým lakem. Ve stejném designu i barvě je k dispozici i mlýnek na pepř. Peugeot vyrábí tyto mlýnky v mnoha barevných odstínech, které průběžně aktualizuje podle aktuálních trendů. Nabízí tak nespočet barevných kombinací pro váš stůl.
Hlavní výhody mlýnků Bistrorama
- zářivé, syté barvy v lesklém provedení
- jednoduchá manipulace při naplňování
- manuální nastavení hrubosti mletí
- celoživotní záruka na mlecí mechanismus
- ergonomické zpracování
- tělo mlýnku vyrobeno z bukového dřeva
- dřevo z francouzských lesů s certifikací PEFC™
- vyrobeno 100 % ve Francii
Péče
- čistěte měkkým suchým hadříkem
- nemyjte v myčce nádobí
- chraňte před vlhkem a přílišným teplem
Jak mlýnky používat?
Mlýnky jsou krásné na pohled a praktické k použití. Po odšroubování korunky a sejmutí vrchní části mlýnky snadno naplníte. Přitažením nebo povolením korunky pak regulujete nastavení hrubosti mletí. Pro spuštění mlecího mechanismu otáčejte horní částí mlýnku ve směru hodinových ručiček. Mlýnky čistěte měkkým suchým hadříkem a chraňte před přílišným teplem.
Mlýnek na pepř: mlecí mechanismus má spirálovitý tvar a je opatřen dvojitou řadou zubů, které zrnka pepře navádějí a přidržují k zaručení dokonalého namletí. Mlýnek není určen k mletí soli.
Mlýnek na sůl: mlecí mechanismus na sůl je konstruován tak, aby drtil hrubou, suchou kamennou sůl, ideálně s krystaly o průměru 4 mm a méně. Tento mlýnek není určen k mletí pepře.
Mlýnky Peugeot = precizní ruční práce, francouzská tradice, doživotní záruka
Mlýnky Peugeot nejsou jen obyčejným zbožím. Od roku 1810 jsou symbolem tradiční francouzské vášně pro gastronomii a umění užívat života. Společnost Peugeot vyráběla své mlýnky na koření ještě dříve, než začala s výrobou automobilů.
Její mlýnky mají elegantní design a ergonomické zpracování, které zajistí, že vám výborně padnou do ruky. Lidé si je oblíbily po celém světě. Pro jejich výrobu je navíc používáno dřevo vypěstované podle koncepce trvalé udržitelnosti, jenž pochází ze stromů pěstovaných ve Francii.
Těla mlýnků i mlecí mechanismy Peugeot jsou vyráběny výhradně ve vlastních provozech Peugeot ve Francii a výsledný výrobek je kompletován ručně. Každý z nich v sobě tedy nese nedocenitelný dotyk lidské ruky, který mlýnky Peugeot odlišuje od levných čínských výrobků, vznikajících na automatických linkách, doslova bez zásahu lidského faktoru. Kontroloři Peugeot po zkompletování ještě ověřují funkčnost jednotlivých částí mlýnku a následně jeho bezchybné fungování. Díky tomu firma Peugeot poskytuje celoživotní záruku na mlecí mechanismus.
Více než 200 let historie
Peugeot je součástí emblematické francouzské značky pevně ukotvené v povědomí veřejnosti. Její dobrodružství začalo v 19. století, kdy bratři Jean Pierre a Jean Frédéric Peugeot přestavěli zděděný mlýn na slévárnu oceli a začali v něm vyrábět ocelové stuhy a pružiny pro více použití. Postupem času rozšířili svou produkci a začali vyrábět např. ostré pily, krinolíny či vysoká kola. První mlýnky na kávu vyrobili už v roce 1840. Mnoho vynálezů a inovací v kulinářském světě vždy stavělo značku Peugeot na vrchol. Dnes jsou její stolní mlýnky přítomny na stolech všech velkých šéfkuchařů napříč kontinenty a i milovníci vína si pochvalují jejich vinařský sortiment.
Podobné produkty
Ostatní si také kupují
Recepty a rady
25. září 2024
Kuchyň dělá člověka: Miloš Staněk
20. září 2024
Domácí zmrzlina podle Daniela Paška
17. září 2024
Z darů přírody
06. září 2024