Hledáte snadný a rychlý recept na hummus? A také kuchyňského pomocníka, který přípravu zjednoduší?
Cizrna, hlavní surovina hummusu, má vysoký obsah bílkovin a vlákniny, a z tohoto jídla činí výbornou, výživnou svačinu nebo chuťovku na party, kterou můžete připravit během několika minut. Vynikající a zdravé!
Nutriční hodnota:
64 kcal, 3 g tuků (0,5 g nasycených), 3 g bílkovin, 6,3 g sacharidů, 0,2 g cukrů, 1,9 g vlákniny
Bamix – pravá ruka Jamieho Olivera
Jamie Oliver o spolupráci s bamixem® říká:
„Jsem nadšený, že můžu spolupracovat se značkou bamix® a pomoci lidem rychle připravit úžasná jídla zcela od nuly. Tento geniální vynález je opravdový pomocník, kterého si budete chtít nechat a je vyrobený tak, aby vydržel navěky. Svůj mixér bamix® mám doma v kuchyni vždy při ruce a používám ho na spoustu různých věcí, např. na výrobu salsy, dresinku, voňavé kari pasty nebo pesta. Je to úžasný nástroj pro rychlou přípravu čerstvého jídla plného chutí, a to s minimální námahou. Je to jiná liga!“
Ingredience
- kvalitní extra virgin olivový olej
- 400 g plechovka cizrny nebo nakládané cizrny ve skle
- 1 malý stroužek česneku
- 1 lžíce tahini
- 1 citron
Rychlá příprava hummusu – videorecept
Postup:
- Vylijte nálev z cizrny a nasypte ji do nádoby mixéru.
- Přidejte oloupaný česnek, tahini, citronovou šťávu z půlky citronu a 1 lžíci oleje.
- Ochuťte špetkou mořské soli a poté rozmixujte pomocí multifunkčního nože.
- Vylijte nálev z cizrny a nasypte ji do nádoby mixéru.
- Přidejte oloupaný česnek, tahini, citronovou šťávu z půlky citronu a 1 lžíci oleje.
- Ochuťte špetkou mořské soli a poté rozmixujte pomocí multifunkčního nože.
- Na závěr směs posypte mletou paprikou nebo římským kmínem, který pro zintenzivnění chutě opečete na pánvi a zakápněte olejem. Výborně se hodí ke křupavé zelenině, jako je mrkev, ředkvičky a nakrájené papriky nebo ke chlebovým plackám.
Jamie Oliver – další recepty
25. ledna 2022
Thajské zelené kuřecí kari podle Jamieho Olivera
21. prosince 2021
Dýňová polévka podle Jamieho Olivera
17. ledna 2022
Losos a zelenina s pestem podle Jamieho Olivera
21. prosince 2021