Hráškový krém podle Zdeňka Pohlreicha

21. dubna 2024 Zdeněk Pohlreich https://pottenpannenprod.blob.core.windows.net/ppmedia/sharedmedia/pottenpannencz/pottenpannenmedia/auto%C5%99i/zdenek_pohlreich_auf.jpg?ext=.jpg
Hráškový krém podle Zdeňka Pohlreicha
Zdraví prospěšná polévka ze zeleného hrášku, s překvapivým původem z Velké Británie, je nejen jednoduchá na přípravu, ale také velmi výživná. Vyzkoušejte jednoduchý recept na hráškový krém podle Zdeňka Pohlreicha.

Příprava: cca 20 minut
Počet porcí: 4–5
Hráškový krém podle Zdeňka Pohlreicha

Ingredience

CO BY SE VÁM MOHLO HODIT K PŘÍPRAVĚ A SERVÍROVÁNÍ

Postup

1. Nejdříve orestujte cibuli a bílou část pórku na másle. Přidejte hrášek, osolte, opepřete, zalejte zeleninovým vývarem a přiveďte k varu. 

2. Jakmile hrášek změkne (u mraženého hrášku je to opravdu chvilička), sundejte polévku z plotny, přimíchejte smetanu a trochu mléka. Vše rozmixujte tyčovým mixérem  nebo v blenderu – mixéru. Přes jemný cedník polévku přeceďte zpět do rendlíku a ještě pár minut provařte. Můžete ještě dochutit solí a pepřem.

3. Máte-li možnost, dozdobte  čerstvými bylinkami – petrželkou, pažitkou nebo třeba mladými listy pampelišek, medvědím česnekem či sedmikráskami a troškou smetany.  

4. K polévce hráškovému krému se skvěle hodí opražená slanina, kterou můžete servírovat vedle misky s polévkou a rozpečené bílé pečivo, nejlépe bageta.

Vaříte teď polévky často? Přečtěte si náš článek o servírování polévek, kde najdete i další zajímavé polévkové recepty.