Extra rychlé kuličky podle Zdeňka Pohlreicha

Extra rychlé kuličky podle Zdeňka Pohlreicha
Jednoduchý a rychlý recept na kuličky z mletého kuřecího masa s rajčatovou omáčkou, jak ho vaří šéfkuchař Zdeněk Pohlreich. Inspirace od mistra kuchařského řemesla v podobě receptu, který nedá mnoho práce a i když přepísknete navařené množství, můžete jídlo lehce zamrazit, aniž by utrpělo na kvalitě.
 

Doba přípravy: cca 35 minut

Počet porcí: 4

Recept Zdeňka Pohlreicha na kuřecí kuličky s rajčatovou omáčkou je tentokrát z jeho knihy receptů Taková normální kuchařka, vydané nakladatelstvím Sevruga.

Kuchařka Zdeňka Pohlreicha - Taková normální kuchařka

Zdroj textu a foto: Zdeněk Pohlreich, Taková normální kuchařka, nakladatelství Sevruga.

Ingredience

Kuličky:

Rajčatová omáčka:

  • 300 g konzervovaných loupaných rajčat
  •  1 hrst bazalky

Postup

Maso, strouhanku a parmazán dejte do mísy. Česnek oloupejte a prolisujte k masu, vejce prošlehejte vidličkou, přidejte pažitku, osolte, opepřete a s masem důkladně prohněťte.

Ze směsi vytvarujte kuličky velikosti vlašského ořechu. Rajčatovou omáčku vlijte do pekáče. Vyskládejte do ní kuličky a pečte v troubě předehřáté na 170 °C dozlatova, asi 25 minut.

Kuřecí kuličky podávejte s rajčatovou omáčkou posypané nasekanou petrželkou, nejlépe s dušenou rýží.

Doporučené a související produkty