Známá slovenská influencerka Naty Kerny se s námi v rámci seriálu Kuchyň dělá člověka podělila o svůj recept na proteinové lívance. Naty si vybavuje novou kuchyni v novém bytě a tak se i podle svých slov zase vrací k vaření. Přesto ale zůstává hlavním cílem pobytu v kuchyni rychle se najíst. Tyhle lívance to splňují na 100 %. Pojďme na ně.
Recept
Ingredience (2 porce – cca 8 menších lívanců):
- 2 vejce
- 150 g řeckého jogurtu (nebo tvarohu)
- 1 odměrka proteinového prášku (vanilkový)
- 50 g jemných ovesných vloček (můžeš pomlít na mouku)
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička skořice (volitelné)
- 1–2 lžíce mléka (klasické nebo rostlinné) podle hustoty těsta
- špetka soli
Postup:
- V míse prošlehej vejce s jogurtem.
- Přidej protein, ovesné vločky, prášek do pečiva a skořici. Promíchej.
- Pokud je těsto příliš husté, přidej trochu mléka. Konzistence by měla být hustší než na palačinky.
- Rozehřej pánev s trochou kokosového oleje nebo másla.
- Peč lívance na mírném ohni cca 2 minuty z každé strany, dokud se na povrchu nevytvoří bublinky.
Tipy na servírování:
- navrch čerstvé ovoce (borůvky, maliny, banán)
- jogurt nebo tvaroh s medem