Proteinové lívance podle Naty Kerny

08. října 2025
Proteinové lívance podle Naty Kerny
Známá slovenská influencerka Naty Kerny se s námi v rámci seriálu Kuchyň dělá člověka podělila o svůj recept na proteinové lívance. Naty si vybavuje novou kuchyni v novém bytě a tak se i podle svých slov zase vrací k vaření. Přesto ale zůstává hlavním cílem pobytu v kuchyni rychle se najíst. Tyhle lívance to splňují na 100 %. Pojďme na ně. 
Proteinové lívance podle Naty Kerny

Recept

Ingredience (2 porce – cca 8 menších lívanců):

  • 2 vejce
  • 150 g řeckého jogurtu (nebo tvarohu)
  • 1 odměrka proteinového prášku (vanilkový)
  • 50 g jemných ovesných vloček (můžeš pomlít na mouku)
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička skořice (volitelné)
  • 1–2 lžíce mléka (klasické nebo rostlinné) podle hustoty těsta
  • špetka soli

Postup:

  1. V míse prošlehej vejce s jogurtem.
  2. Přidej protein, ovesné vločky, prášek do pečiva a skořici. Promíchej.
  3. Pokud je těsto příliš husté, přidej trochu mléka. Konzistence by měla být hustší než na palačinky.
  4. Rozehřej pánev s trochou kokosového oleje nebo másla.
  5. Peč lívance na mírném ohni cca 2 minuty z každé strany, dokud se na povrchu nevytvoří bublinky.

Tipy na servírování:

  • navrch čerstvé ovoce (borůvky, maliny, banán)
  • jogurt nebo tvaroh s medem

Na vaření

Na servírování