
YUZU ZMRZLINA A POLEVA Z BÍLÉ ČOKOLÁDY
Ingredience na zmrzlinu
- 200 ml smetany ke šlehání
- 200 ml plnotučného mléka
- 40 g vaječných žloutků
- 60 g krystalového cukru
- 20 g glukózy
- 90 ml yuzu džusu
- 90 ml limetkové šťávy
Postup
Smetanu, mléko, cukr a glukózu dáme do hrnce, přivedeme k varu.
Odstavíme, přidáme yuzu džus, limetkovou šťávu a žloutky.
Vrátíme na sporák a zahřejeme na 85 °C.
Stáhneme z ohně a zamrazíme. Pro efekt můžete použít nějaké formičky aby měl výsledný dezert hezký tvar.
Ingredience na polevu
- 200 g bílé čokolády
- 10 g černého kakaového másla
- 50 g kakaového másla
Postup
Všechny ingredience rozpustíme ve vodní lázni.
BUDE SE VÁM HODIT

SÓJOVO-SEZAMOVÁ POSYPKA A MATCHA GANACHE
Ingredience na posypku
- 100 g sušené sóji
- 50 g černého sezamu
- 100 g krystalového cukru
Postup
Ze sezamu a cukru připravíme karamel, necháme vychladnout a po ztuhnutí rozkutrujeme.
Sóju pečeme na 170 °C asi 15–20 minut.
Po upečení rozmixujeme na jemnou posypku.
Nakonec smícháme s karamelem.
Ingredience na ganache
- 200 ml smetany ke šlehání
- 100 ml mléka
- 300 g bílé čokolády
- 10 g matcha čaje
- Zelené barvivo
Postup
Do odměrky dáme mléko, přidáme matcha čaj a rozmixujeme.
Přecedíme do misky a přidáme bílou čokoládu.
Smetanu přivedeme k varu a vlijeme do misky, důkladně promícháme.
Doladíme zeleným barvivem a vychladíme.
FINÁLE NA TALÍŘI
Pokud máte nachystané všechny složky dezertu a hosté jsou za dveřmi, můžete se pustit do kompletace dezertu. Oproti přesným cukrářským postupů se v prezentaci můžete zcela poddat vlastní fantazii. Přidejte barevné jedlé květy a drobné bobulové ovoce pro pestrost, k zelené matcha ganache půjdou perfektně.