Pho polévka podle Filipa Sajlera

14. června 2024
Pho polévka podle Filipa Sajlera
Šéfkuchař Filip Sajler se s námi podělil o svůj recept na asijskou polévku Pho plnou bylinek a koření. Připravit si ji můžete z vlastnoručně udělaného vývaru, nebo si práci ulehčete připraveným vývarem od Filipovi značky Cibule Bistro. 

Obtížnost: střední
Doba přípravy: 2 hodiny
Počet porcí: 4
Pho polévka podle Filipa Sajlera

Ingredience

  • 2 l  vývaru Pho Cibule Bistro
  • 240 g  rýžových nudlí 5 mm 
  • 320 g hovězího válečku
  • 4 ks badyán celý  
  • 4 ks skořice  
  • 8 ks  kardamom zelený celý  
  • ½ čajová lžička koriandrových semínek
  • sójová omáčka
  • rybí omáčka

na servis:

  • 1 ks feferonka  
  • 20 g  koriandr  
  • 10 g  thajská bazalka 
  • 40 g smažená cibulka 
  • 80 g sójové výhonky 
  • 40 g červená cibule 
  • 40 g  jarní cibulka a opražený černý sezam 
  • 40 g konfitovaný česnek  
  • 2 ks limeta 

Postup

  1. 500 ml Cibule Bistro PHO vývaru zahřejeme v rendlíku, přidáme koření a poté očištěné  hovězí maso svázané do válečku. 
  2. Vaříme na nízkou teplotu, dokud není maso měkké, nebo ho můžeme opéct.  
  3. Uvařené maso vyjmeme a nakrájíme na tenké plátky.  
  4. Rýžové nudle zalijeme vroucí vodou a necháme 10 minut odstát, poté zcedíme. 
  5. Vývar z masa přecedíme přes jemné sítko, přidáme zbylý vývar a přivedeme k varu. 
  6. Do talíře vkládejte jednotlivé komponenty v tomto pořadí: vařené rýžové nudle, plátky hovězího masa, klínky červené cibule, na kolečka nakrájenou feferonku a jarní cibulku, sójové výhonky, smaženou cibuli a konfitovaný česnek. Nakonec zalijte horkým vývarem a ozdobte koriandrem, čerstvou bazalkou a půlkou limety. 

Náš tip: Podle chuti můžete zakápnout rybí a sójovou omáčkou.  

další recepty podle známých osobností

další recepty podle známých osobností