
Alex Sedláčková se perfektně orientuje ve světě sociálních sítí, ale neztratí se ani v kuchyni. Podělila se s námi o svůj oblíbený recept na gnocchetti se špenátovým pestem a burratou.
Obtížnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut
Obtížnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut

Ingredience
Pro 4 osoby:
- balení těstovin gnocchetti - mají typický tvar vroubkovaných mušliček a pochází ze Sardinie
Na pesto:
- vanička špenátu
- 3 snítky bazalky
- 1-2 stroužky česneku
- 70 ml extra panenského olivového oleje
- hrst kešu ořechů
- 50 g parmezánu
- sůl a pepř
- trochu citronové šťávy
Na dokončení:
- čerstvý sýr burrata
- piniové oříšky
Co by se vám mohlo hodit k přípravě a servírování
Postup podle Alex:
Mám ráda jednoduché vaření a tohle už nemůže být více jednoduché :D Všechny ingredience na pesto si dohromady rozmixuješ. Podle potřeby přidáváš olivový olej případně trošku vody, ale nesmí to být příliš tekuté. Uvaříš podle návodu těstoviny (nejraději je mám al dente) a poté je uvařené promícháš s pestem, podle potřeby dosolíš, opepříš. A podáváš s čerstvou burratou a praženými piniovými oříšky!
Dobrou chuť.