Kuchyň dělá člověka: Naty Kerny

08. října 2025
Kuchyň dělá člověka: Naty Kerny
Fotoseriál „Kuchyň dělá člověka“ nás tentokrát zavedl do domova slovenské influencerky Naty Kerny, kterou na Instagramu sleduje přes 92 000 fanoušků. Naty působí v Bratislavě a své nové bydlení sdílí se známým influencerem Expl0itedem. V její kuchyni – prostoru odpočinku i tvůrčí inspirace – jsme objevili, proč je pro ni vaření i stolování víc než jen každodenní rutina. A abychom nezůstali jen u slov, Naty nám připravila skvělé matcha latte, které vystihuje její osobní styl i lásku k detailu.
 
Kuchyň dělá člověka: Naty Kerny

Kuchyň dělá člověka

Kuchyň dělá člověka je pravidelná série fotografa Derecka Harda, držitele ocenění Czech Press Photo. Nejsou to jen šaty, co dělají člověka. U nás v Potten & Pannen - Staněk věříme, že nejen oblečení odráží to, jací jste, ale stejným způsobem o vás vypovídá i vybavení vaší kuchyně a to, jakým způsobem vaříte.
Proto vás každý měsíc pozveme domů k zajímavým osobnostem z české a slovenské scény a necháme vás nahlédnout pod pokličku jejich kuchyně.

Kde momentálně bydlíš a s kým?
Bydlíme v centru Bratislavy s přítelem Petrem. Jsou to naše první měsíce v novém bytě.

Sdílíš obydlí také s nějakými němými tvářemi?
Moje Donatella je po mém boku už devátý rok. 

Jak bys popsala svoje bydlení v jedné krátké větě?
„Když nemusím, ani odtud neodcházím.“

Konvice Smeg s nastavením teploty

Platí u vás doma, že kuchyně je srdcem domu/bytu?
Určitě ano. Kuchyňská linka má z jedné strany až šest metrů, kuchyň mám prostornou s krásným výhledem. Trávím tu hodně času, začalo mě znovu bavit vaření i jídlo.

Čeho si na vaší kuchyni nejvíce považuješ a proč?
Nejraději mám žulovou pracovní desku. Je odolná, neopotřebovává se a můžu na ní pracovat kdekoliv.  

Vyjmenuj tři věci, bez kterých se neobejdeš v kuchyni?
Ostrý nůž, kuchyňské utěrky a kávovar.

Bez kterých věcí se Naty Kerny v kuchyni neobejde?

Jaká ingredience ti nikdy nesmí chybět v lednici nebo ve spíži?
Vždy mám zásobu rostlinných mlék – používám je do cappuccina, ovesných vloček nebo smoothies.

Co jsi naposledy uvařila/upekla?
Dnes jsem připravila chilli con carne z kila masa a udělala jsem si meal prep na další dny, abych měla vždy vydatné jídlo po ruce.

Považuješ se za dobrou kuchařku? Co bys uvařila vzácné návštěvě, kdybys chtěla udělat opravdu dojem?
Určitě bych se nenazvala dobrou kuchařkou, ale mám kolem sebe dobré „konzumenty“, kteří mě vždy pochválí a všechno snědí. Vím, že to, co uvařím, je jedlé, ale často nedodržuji postupy ani poměry… v kuchyni jsem spíš proto, abych se rychle najedla.

Co ty a hudba? Co si ráda pustíš třeba při vaření?
Nejčastěji podcasty. Mám zapnutý YouTube a poslouchám rozhovory, někdy lifestylové vlogy, jindy krimi příběhy.

Výhled z okna – důvod koupě bytu

Která světová kuchyně je tvoje nejoblíbenější?
Jednoznačně japonskou – miluji rýži a ryby.

Máš oblíbený nějaký originální pokrm, u kterého by ses podělila o recept s našimi čtenáři?
Věděli jste, že z červené čočky a jogurtu můžete upéct skvělý chleba, když tyto suroviny rozmixujete? Já jsem celiatička a je to nejen bez lepku, ale i plné chuti a bílkovin. A připravila jsem si recept na proteinové lívance.   

Preferuješ sladké nebo slané?
Mám „sladký jazýček“ – haha, někdy se musím nutit do slaných jídel.

Hranolky nebo salát?
Hranolky – ty vždy potěší duši.

Kávu nebo čaj?
Dnes určitě káva.

Kdyby sis mohla vybrat kohokoliv na světě (žijící i nežijící osobnost), s kým povečeříš?
Nejraději bych chodila na večeře s babičkou a dědečkem. Bohužel, kvůli jejich energii se nám to daří už jen výjimečně. Vždy s nimi vedu krásné rozhovory a ten čas je pro mě velmi vzácný.

Dáváš přednost velkým hostinám, kdy se sejde hodně lidí u jednoho stolu, nebo jsi spíš pro komornější stolování?
Na velkých oslavách jsem seděla u jednoho stolu s množstvím lidí jen párkrát. Já nejraději večeřím sama nebo v kruhu nejbližších – intimní stolování je mi určitě bližší. 

Obraz od Márie Švarbové

Svíčky Fornasetti a Peťova herna s kinem

Patří k výjimečným okamžikům u vašeho stolu i nějaký slavnostní jídelní servis?
V současném bytě ne, ale maminka při speciálních příležitostech vždy vytahuje stříbrnou sadu, kterou dostala ke svatbě.

K jídlu patří neodmyslitelně i pití. Povíš nám, jaké máš ráda alko a nealko?
Z nealkoholických mám nejraději kombuchu, kterou si vychutnávám z vinné sklenice. Z alkoholických piju jen suché bílé víno, ale snažím se nepít. Nelíbí se mi tahle „alko kultura“.

Co bys doporučil za kuchyňskou vychytávku, kterou jsi objevila v poslední době?
Nedávno jsme si koupili výrobník sody. Dělám si s ním bublinkové nápoje, které mě baví, osvěžují a zlepšují mi pitný režim.

Co ti ve vaší kuchyni chybí, aby se stala kuchyní snů?
Aby se sama čistila. Jinak je perfektní.

Nahlédněte do kuchyně dalších známých osobností

Nahlédněte do kuchyně dalších známých osobností