

Kuchyň dělá člověka
Kuchyň dělá člověka je pravidelná série fotografa Derecka Harda, držitele ocenění Czech Press Photo. Nejsou to jen šaty, co dělají člověka. U nás v Potten & Pannen - Staněk věříme, že nejen oblečení odráží to, jací jste, ale stejným způsobem o vás vypovídá i vybavení vaší kuchyně a to, jakým způsobem vaříte.
Proto vás každý měsíc pozveme domů k zajímavým osobnostem z české a slovenské scény a necháme vás nahlédnout pod pokličku jejich kuchyně.
Kde momentálně bydlíš a s kým?
Momentálně bydlím v Bratislavě, v Petržalce, se svou manželkou a našimi dvěma syny. Máme i psa.
Sdílíš obydlí také s nějakými němými tvářemi?
V našem bytě je hodně němých tváří.
Jak bys popsal svoje bydlení v jedné krátké větě?
Pěkný a útulný byt.
Volské oko

Alfonzo
Platí u vás doma, že kuchyně je srdcem domu/bytu?
Určitě ano.
Čeho si na vaší kuchyni nejvíce považuješ a proč?
Prostornosti a varného ostrůvku, takže máme dostatek místa na všechno.
Vyjmenuj tři věci, bez kterých se neobejdeš v kuchyni?
Prkénko na krájení, nůž a pánev.
Bez kterých věcí se Michal Konrád v kuchyni neobejde?
Jaká ingredience ti nikdy nesmí chybět v lednici nebo ve spíži?
Majonéza a sójová omáčka.
Co jsi naposledy uvařil/upekl?
Hovězí flank steak na asijský způsob s lepkavou rýží.
Považuješ se za dobrého kuchaře? Co bys uvařil vzácné návštěvě, kdybys chtěl udělat opravdu dojem?
Z mého pohledu je kuchař tak dobrý, jako jeho poslední jídlo – a mně naposledy chutnalo. Uvařil bych něco pestrého a chutného.
Co ty a hudba? Co si ráda pustíš třeba při vaření?
Při vaření si rád poslechnu cokoliv, ale mám rád drum and bass a také Iggyho Popa či INXS.
Která světová kuchyně je tvoje nejoblíbenější?
Asijskou a italskou.
Máš oblíbený nějaký originální pokrm, u kterého by ses podělil o recept s našimi čtenáři?
Oblíbené mám klasické plněné pečené kuře s rýží a okurkovým salátem. Ale pro čtenáře jsem si připravil recept na zmrzlinu z yuzu s ganache ze zeleného čaje matcha.
Preferuješ sladké nebo slané?
Sladké.
Hranolky nebo salát?
Jak kdy… momentálně hranolky.
Kávu nebo čaj?
Ráno kávu, odpoledne čaj.
Kdyby sis mohl vybrat kohokoliv na světě (žijící i nežijící osobnost), s kým povečeříš?
Můj dědeček a babička.
Dáváš přednost velkým hostinám, kdy se sejde hodně lidí u jednoho stolu, nebo jsi spíš pro komornější stolování?
Záleží na situaci, ale intimko je fajn.

Tam, kde to začíná.

The Chef
Patří k výjimečným okamžikům u vašeho stolu i nějaký slavnostní jídelní servis?
Maximálně o Vánocích.
K jídlu patří neodmyslitelně i pití. Povíš nám, jaké máš ráda alko a nealko?
Kombucha a kvalitní víno.
Co bys doporučil za kuchyňskou vychytávku, kterou jsi objevila v poslední době?
Kvalitní pánve… značku si nepamatuji, ale koupil jsem je v Potten & Pannen.
Co ti ve vaší kuchyni chybí, aby se stala kuchyní snů?
Oheň.






