Krvavá Mary a jablka v karamelu. Halloweenské recepty na váš strašidelný večírek

26. září 2023
Krvavá Mary a jablka v karamelu. Halloweenské recepty na váš strašidelný večírek
Nejstrašidelnější večer v roce se kvapem blíží a a spolu s ním i halloweenské večírky. Ať už doma budete pořádat party v kostýmech nebo strašidelnou dětskou párty, tématické pohoštění z vás udělá nezapomenutelnou hostitelku či hostitele. 

Jablka v karamelu pro děti a Bloody Mary pro dospělé jsou perfektní kombinace nejen na Halloween! 
Krvavá Mary a jablka v karamelu. Halloweenské recepty na váš strašidelný večírek

Bloody Mary

Ingredience

  • 25 cl kvalitní vodky
  • 50 cl rajčatové šťávy
  • citronová šťáva podle chuti
  • 2 lžičky worcesterské omáčky
  • 2 lžičky Tabasca 
  • špetka fleur de sel
  • špetka černého pepře
  • ledová tříšť

Na ozdobu:

  • řapíkatý celer
  • nakládané okurčičky

CO BY SE VÁM MOHLO HODIT K PŘÍPRAVĚ A SERVÍROVÁNÍ

Postup

  1. Do shakeru nebo sklenice přidejte velkou hrst ledu a všechny ingredience.
  2. Pokud používáte koktejlový shaker, několikrát jej nakloňte, aby se ingredience promíchaly, aniž by nápoj zpěnily. Pokud koktejl připravujete přímo do sklenice, bude se vám hodit delší lžička na longdrink, se kterou vše promícháte i ve vyšší sklenici. 
  3. Nalijte připravenou směs do sklenice. Pokud není zcela plná, doplňte ji ledem.
  4.  Ozdobte. Bloody Mary skvěle chutná s řapíkatým celerem či nakládanými okurčičkami. Často se podává také se špízem z různých ingrediencí, jako jsou nakládané cibulky nebo třeba sušené maso. 

Náš tip: Pokud připravujete Bloody Mary pro větší skupinu, doporučujeme ji udělat do většího džbánku bez koření. Každý si tak svou sklenici může dochutit podle své chuti. Někdo to rád ostré a někdo ne. 

Jablka v karamelu

Ingredience

  • 4 středně velká jablka 
  • 1 šálek cukru
  • 1/4 šálek vody
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1/4 lžičky skořice 
  • dřevěné hůlky

CO BY SE VÁM MOHLO HODIT K PŘÍPRAVĚ A SERVÍROVÁNÍ

Postup

  1.  Jablka omyjte vodou, odstraňte šťopky a do jejich středu aplikujte dřevěnou hůlku tak, aby na ní po celou dobu procesu vydržela jablka připevněná. 
  2. Ve středně velkém hrnci smíchejte cukr, vodu a vanilkový extrakt. Směs vařte na středním ohni po dobu 10–15 minut a během zahřívání dbejte na to, aby byl cukr dobře rozpuštěný.
  3. Jakmile je karamel zlatavě hnědý, můžete do něj začít potápět jablka. Každé otočte tak, aby bylo celé pokryto karamelovou směsí. Následně je opatrně postavte na pergamenový papír nebo na pomazanou pekáčovou formu a nechte v klidu, dokud karamel neztuhne a nevychladne.