Čajové kakaové bábovičky Josefa Maršálka

20. března 2024 Josef Maršálek https://pottenpannenprod.blob.core.windows.net/ppmedia/sharedmedia/pottenpannencz/pottenpannenmedia/auto%C5%99i/pepa_marsalek01b.png?ext=.png
Čajové kakaové bábovičky Josefa Maršálka
Znáte Josefovo čajové pečivo, které je skutečně připravené z čaje? Vyzkoušejte Pepovy svátečně nazdobené malé bábovky, které příjdou vhod na doplnění energie v zimní období malým i velkým.Nejenže krásně vypadají, a krásně voní, ale také samozřejmě parádně chutnají, zejména pak milovníkům kakaa.

Počet porcí: forma na 6 ks, cca 900 ml
Doba pečení: 20 - 25 minut
Čajové kakaové bábovičky Josefa Maršálka

Ingredience

Těsto:

  • 35 g kakao
  • 150 g uvařený silný čaj Tsarevna
  • 70 g olivový olej
  • 180 g cukr krupice 
  • 2 vejce M
  • 120 g hladká mouka 
  • 3 g jedlé sody
  • 2 g prášku do pečiva
  • 2 g soli

Poleva:

  • 130 g cukru moučka
  • 35 g uvařený silný čaj Tsarevna
  • 5 g olivový olej
  • sušené květy na dozdobení 

Postup

1. Uvařte si velmi silný čaj, klidně i 10 g čajové směsi na 250 g vody. Nechejte ho dobře vylouhovat a použijte ještě vlažný.

2.. Do mísy navažte všechny suché ingredience a krátce zamíchejte ruční metličkou.

3. Poté přidejte všechno ostatní a opět ruční metličkou a nebo pouze stěrkou zamíchejte dohladka. 

Hmota se nesmí šlehat !

4. Připravenou hladkou hmotu nalijte do dobře vymazaných a vysypaných bábovkových formiček, Josef použil ty od  NordicWare.

Formičky plňte jen ze 3/4, vložte do trouby vyhřáté  na 160 °C, program horkovzduch a pečte asi 20-25 minut nebo dokud testovací špejle nebude suchá.

5. Z připravených surovin si pomocí metličky ručního šlehače nebo robota vymíchejte polevu
Upečené bábovky nechte krátce  vychladnout a poté vyklopte.  Ještě vlažné je pomocí lžíce polijte polevou. Polevu nechte jen volně stéct a poté dozdobte sušenými květy.

Bábovičky nejlépe chutnají čerstvé a ještě teplé. Tak neztrácejte čás !

Související a doporučené produkty