Eliška je doma v umění, designu, módě a stylu. Tomu dokonale odpovídá její stylově vyladěná kuchyně. Ale nenechte se zmást krásou, Eliška se umí k vaření postavit čelem a podle receptu uvaří prakticky cokoliv. Pro naše čtenáře si připravila brynzové halušky. Tak s chutí do toho!
Ingredience:
- 500 g oloupaných brambor
- 200 g hladké mouky (případně více podle konzistence těsta)
- 2 vejce
- 2 stroužky česneku
- 250 g slovenské brynzy
- 200 g uzené slaniny
- pažitka
- podmáslí nebo kyselé mléko
Postup:
- Oloupané brambory rozmixujeme nebo nastrouháme najemno. Přidáme hladkou mouku, vejce a dva prolisované stroužky česneku. Promícháme a necháme chvíli odležet.
- Na pánvi osmažíme nakrájenou uzenou slaninu dozlatova.
- Do vroucí osolené vody postupně protlačujeme těsto přes haluškové síto a halušky občas promícháme, aby se neslepily. Vaříme asi 10 minut.
- Uvařené halušky scedíme do velké mísy a promícháme s brynzou. Na talíři podáváme se slaninou, pažitkou a sklenicí podmáslí nebo kyselého mléka.
- Náš tip - pokud nemáte síto na halušky, dobře vám poslouží i ploché hrubé struhadlo.