

Zásuvka daleko? Žádný problém – můžete pracovat u jídelního stolu, na terase i při kempování. Modely ZWILLING XTEND dokazují, že bezdrátový provoz neznamená žádné kompromisy ve výkonu. Bezdrátové spotřebiče spojují inovaci s pohodlím a výrazně usnadňují každodenní vaření, pečení i úklid. Díky nim získáte maximální volnost a nemusíte slevovat z požadavků na výkon. Design byl navíc oceněn i respektovanou Red Dot Design Award.
Enfinigy XTEND modely

Tyčový mixér - jeden z nejužitečnějších kuchyňských vynálezů nyní s bezdrátovou volností.
- Mixujte polévku v hrnci, aniž byste ho přemisťovali ze sporáku.
- Vychutnejte si smoothie na cestách v obytném voze.
- Rozmixujte grilovanou zeleninu na dip přímo u grilu.
- Vyrobíte 64 porcí smoothie na jedno nabití.
S tyčovým ponorným mixérem řady XTEND tohle všechno můžete a výsledky budou perfektní.

Ruční šlehač / hnětač - lehký ergonomický design bez kabelu dává prostor vaší kreativitě.
- Šlehejte ve vodní lázni přímo nad sporákem bez obav o spálení kabelu.
- Zadělejte těsto na pizzu venku u pece.
- Zadělejte a pečte palačinky přímo před hosty.
- Zaděláte na 547 lívanců na jedno nabití.
Tvůrčí možnosti jsou neomezené, když se nemusíte na nic ohlížet.

Ruční vysavač - nenahraditelný pomocník, který již mívá v domácnostech své stálé místo.
- Okamžitý zásah ručním vysavačem je vaše cesta k neustále čistému prostředí domova.
- Těžko dosažitelná místa zvládnete vyčistit jednou rukou.
- Vezměte ho sebou do garáže na důkladný úklid auta.
Drobky od snídaně ani rozsypané suroviny nemají šanci. Po vysátí snadno vysypete nádobku.
Domácí burgerové bulky a omáčka aioli

Kynuté těsto - 8 bulek
500 g pšeničné mouky (typ 550)
1 sáček sušeného droždí (8 g)
30 g cukru
Sůl
80 g změklého másla (nakrájeného na kostky)
1 vejce
60 ml vlažného mléka
200 ml vlažné vody
BBQ aioli
2 stroužky česneku
1 čerstvé vejce
1 lžička (5 g) hořčice
1 vrchovatá lžička BBQ koření
200 ml neutrálního rostlinného oleje
Příprava:
Do mísy smíchejte mouku, droždí, cukr a špetku soli. Přidejte máslo, vejce, vlažné mléko a vodu. Hněťte asi 5 minut do hladkého těsta. Vytvořte kouli, zakryjte utěrkou a nechte kynout 1 hodinu.
Poté těsto krátce propracujte, rozdělte na 8 dílů a vytvarujte kuličky. Dejte na plech s pečicím papírem, lehce zploštěte a nechte ještě 30 minut kynout pod utěrkou.
Předehřejte troubu na 180 °C (160 °C horkovzduch). Smíchejte žloutek s mlékem a potřete bulky. Můžete posypat sezamem. Pečte 15–20 minut dozlatova a nechte vychladnout.
Na aioli oloupejte česnek a dejte do vysoké nádoby s vejcem, hořčicí, BBQ kořením a olejem. Ponorný mixér spusťte na dně nádoby asi 20 vteřin, pak pomalu zvedejte a promixujte do krémové konzistence. Uložte do lednice.
Bulky rozkrojte, potřete BBQ aioli, anaplňte podle chuti.
Dýňovo - batátové pyré

Ingredience
1 kg dýně (např. Hokkaido, muškátová nebo máslová)
1 batát (cca 500 g)
sůl
250 ml mléka
50 g másla
½–1 lžička mletého kardamomu
Příprava:
Dýni očistěte, omyjte a v případě potřeby oloupejte. Nakrájejte na kostky. Batát oloupejte, omyjte a také nakrájejte.
Vařte dýni a batát v osolené vodě asi 25–30 minut doměkka. Ke konci vaření zahřejte v kastrůlku mléko s máslem, osolte a přidejte kardamom.
Jakmile je zelenina měkká, vodu slijte. Přidejte mléčnou směs a rozmixujte tyčovým mixérem nebo šlehačem – podle chuti nahrubo nebo dohladka. Dochuťte solí a kardamomem.
Pyré se hodí samotné i jako příloha k restovanému masu.
Tip: Místo kardamomu můžete použít koření ras el hanout nebo špetku kari. Pro veganskou verzi použijte rostlinné mléko a tuk (olej nebo rostlinnou alternativu másla).
Piškotové tartaletky s ovocem

Piškotové těsto
2 vejce
60 g cukru
1 sáček (8 g) vanilkového cukru
70 g pšeničné mouky
30 g kukuřičného škrobu
1 lžička prášku do pečiva
Krém a ozdoba
125 ml smetany ke šlehání
2 sáčky ztužovače šlehačky
125 g mascarpone
30 g moučkového cukru
šťáva z ½ citronu
1 lžička vanilkového extraktu
150 g sezónního ovoce (např. lesní plody)
Příprava:
Troubu předehřejte na 180 °C (160 °C horkovzduch). Formičky (ø 10 cm) vymažte máslem a vysypte moukou.
Vejce šlehejte 1 minutu, přidejte cukr a vanilkový cukr, a šlehejte ještě 2–3 minuty do pěny. Vmíchejte prosátou mouku, škrob a prášek do pečiva. Těsto rozdělte do formiček (do 2/3) a pečte 12–15 minut. Nechte vychladnout a vyklopte.
Smetanu vyšlehejte se ztužovačem. Mascarpone smíchejte s citronem a vanilkovým extraktem, poté vmíchejte šlehačku. Krém naneste na korpusy a dozdobte ovocem.
Tip: Korpusy lze připravit dopředu a uchovat v lednici či zamrazit ve vakuových nádobách ZWILLING FRESH & SAVE.