

Maximální flexibilita: 2v1
ZWILLING Enfinigy kontaktní gril nabízí dvě možnosti použití:
- jako klasický kontaktní gril s uzavřeným víkem
- nebo po otevření o 180° v režimu BBQ.
Tato variabilita vám umožní připravit širokou škálu pokrmů, od sendvičů po grilovanou zeleninu, nebo třeba anglickou snídani. To vše s minimálním úsilím.
Díky kompaktním rozměrům je ideální pro použití v kuchyni, na balkoně nebo terase. Snadno ho vezmete sebou i na cesty. Usnadní přípravu jídla na chatě, v kempu nebo v obytném autě.



GRIL A CO K NĚMU?
VŠECHNY VYCHYTÁVKY V JEDNOM GRILU

Inteligentní teplotní senzor pro dokonalé výsledky
Integrovaný teplotní senzor měří vnitřní teplotu pokrmu a automaticky upravuje nastavení grilu pro dosažení ideálního stupně propečení. Tato funkce je obzvláště užitečná při přípravě masa, kde je přesná teplota klíčová pro zachování šťavnatosti a chuti.

Rovnoměrné propečení bez horkých míst
Díky individuálně regulovatelným grilovacím deskám dosahuje gril rovnoměrné teploty po celé ploše, čímž eliminuje vznik horkých míst. Vaše pokrmy budou vždy perfektně propečené, ať už připravujete maso, ryby nebo zeleninu. Tato technologie zajišťuje perfektní výsledky při každém použití.

Šest automatických programů pro snadné grilování
Gril je vybaven šesti přednastavenými programy pro různé druhy potravin, včetně steaků, burgerů, ryb, klobás, drůbeže a panini. Navíc nabízí funkci Boost pro rychlé zahřátí a rozmrazování, což vám umožní připravit pokrmy rychle a efektivně.

Snadná údržba a elegantní design
Keramicky potažené grilovací desky jsou odnímatelné a vhodné do myčky nádobí, což usnadňuje čištění po použití. Elegantní černý design, navržený renomovanými designéry Matteo Thunem a Antoniem Rodriguez, dodá vaší kuchyni moderní vzhled. Navíc jsou desky vyrobeny bez použití PFAS, což zajišťuje bezpečné a ekologické grilování.
TEPPANYIAKI PLÁTY


Tento doplněk ke grilu vřele doporučujeme. Rozšíří vaše možnosti využití grilu například na mini-pizzu, lívanečky, vejce. Hladký keramický plát vám pomůže vykouzlit snídani či sladkou svačinu během chvilky.
RECEPT NA CHEESEBURGER

Co je zásadní u burgerů? Kromě šťavnatého masa hlavně omáčky!
Pro 4 osoby
Omáčka
4 lžíce majonézy
4 lžíce kečupu
1 lžíce hořčice
1 lžička worcesterské omáčky
1 lžička sladké papriky
Sůl, pepř
Smíchejte všechny ingredience do hladké konzistence, dochuťte solí a pepřem a dejte stranou
Burger z hovězího masa
400 g mletého hovězího masa
2 velké kyselé okurky
1 velké masité rajče
1 červená cibule
1 lžička hořčice
Sůl, pepř
4 plátky čedaru
4 hamburgerové housky
Nakrájejte okurky na kolečka, rajčata nakrájejte na plátky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka. Mleté maso smíchejte s hořčicí, solí a pepřem a vytvarujte čtyři masové koule bez přílišného stlačování.
Grilování
Elektrický gril otevřete v režimu BBQ. jednu plotýnku předehřejte na 230 °C, druhou grilovací plochu předehřejte na cca 160 °C pro ohřev housek.
Položte dvě masové koule přímo na rozpálený gril, přikryjte je kouskem pečicího papíru a silně je rovnoměrně stlačte pomocí pevné špachtle. Opečte prudce 1–2 minuty, otočte a každou pokryjte plátkem čedaru. Pečte další 1–2 minuty, dokud se sýr neroztaví. Stejným způsobem připravte i zbývající dva burgery.
Mezitím opečte housky na druhé grilovací ploše řeznou stranou dolů.
Housky potřete omáčkou, na každou položte masovou placku se sýrem, přidejte plátky rajčete, okurky a cibule. Přiklopte druhou polovinou housky a ihned podávejte.
Alternativně můžete místo masové náplně burgerů připravit veganskou variantu z quinoy. Zbytek receptu na omáčku a oblohu burgerů zůstává stejný.
Quinoové placičky: 200 g bílé nebo barevné quinoy, 400 ml zeleninového vývaru, 1 mrkev (cca 120 g), ½ svazku petržele, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 lžíce hořčice, 1 vrchovatá lžička směsi BBQ koření, 50 g jemných ovesných vloček, 1 lžíce potravinového škrobu, sůl, pepř, neutrální rostlinný olej na potření
Quinou propláchněte v sítu pod tekoucí vodou a vložte ji do hrnce se zeleninovým vývarem. Přiveďte k varu a vařte na mírném ohni asi 15 minut (řiďte se pokyny na obalu). Pokud zůstane vývar, slijte ho. Mrkev oloupejte a najemno nastrouhejte. Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte nadrobno. Petržel omyjte, osušte, otrhejte lístky a nasekejte najemno. Připravené suroviny smíchejte s hořčicí, BBQ kořením, ovesnými vločkami, škrobem a ještě teplou quinou. Osolte a opepřete. Nechte směs odpočinout přibližně 15 minut.
Pro grilování placiček gril zavřete a třikrát aktivujte automatický program Burger, aby se rozsvítil stupeň propečení „dobře propečený“ (3 plamínky). Vlhkýma rukama tvarujte z odleželé směsi buď 8 malých placiček nebo 4 velké, podle velikosti housek. Obě strany quinoových placiček potřete olejem a položte je na rozpálený gril. Pečte na automatický program. Následně zkompletujte burgery stejným způsobem jako masové.