Smetanový dip s koprem a ořechy

Smetanový dip s koprem a ořechy
Jednoduchý recept na netradiční dip, který nám na základě naší Grilovací výzvy poslala Tereza, vychází z bulharské kuchyně.

Naprosto výtečně chutná s pečenými nebo grilovanými bramborami, dokonale ladí i ke grilovanému kuřecímu či krůtímu masu.

Originál recept Tereza okoukala při svých cestách do Bulharska, lehce si ho poupravila a sklízí s ním úspěch na každé párty. 

My jsme vyzkoušeli a můžeme potvrdit, že zaslouženě.

Ingredience

  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 2 menší stroužky česneku
  • 1 lžíce nasekaného kopru
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • špetka pískavice
  • špetka soli
  • malá hrst nasekaných vlašských ořechů

Snítka kopru

Postup

Veškeré ingredience řádně promíchejte a umístěte do chladničky, aby dip při servírování měl správnou teplotu.

Recepty na další chuťovky

Recepty na další chuťovky

Související a doporučené produkty