Budapešťská pomazánka

Budapešťská pomazánka
Jednoduchý recept na "Budapešť" s tvarohem, který uspokojí nejen vás a vaše dědi, ale i babičky a dědy. Je výborná k svačině i na studenou večeři, zvláště když jí doplníte čerstvě upečeným chlebem.

Naše cestování zakončíme v hlavním městě Maďarska, v Budapešti, po které nese tahle pomazánka jméno. Městě mnoha termálních lázní, malých kavárniček, skvělého jídla, spousty historických památek a samozřejmě krámků s proslulou maďarskou paprikou.

Doba přípravy: 7 minut
Počet porcí: 3-4

Ingredience

  • 1 vanička polo nebo plnotučný tvaroh
  • 2 lžíce zakysané smetany (tučné)
  • 1 malá lžička oblíbené majonézy
  • 1 malá cibulka nebo šalotka
  • 1/2 červená paprika (nakládaná nebo čerstvá)
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • špetka cukru
  • 1-2  malá lžička kvalitní maďarské papriky
  • zelená petrželka či jiné zelené bylinky na ozdobu

Postup

  1. Cibulku pokrájejte nadrobno.
  2. Tvaroh a zakysanou smetanu smíchejte, přidejte majolku, přisypte cibulku a ostatní přísady.
  3. Dobře vidličkou promíchejte nebo můžete použít ruční šlehač, pomazánka bude krémovější.
  4. Čerstvou nebo nakládanou papriku nakrájejte na malé kostičky a přimíchejte do pomazánky.
  5. Podle své chuti ještě přidejte sůl či pepř.
  6. Výborná bude s čerstvým domácím chlebem. Inspirovat se můžete zde.

Tip:

Není-li paprika zrovna vaším favoritem, nasekejte si namísto ní čerstvé bylinky nebo pažitku a nešetřete – cca 1 hrnek. Místo části tvarohu můžete použít čerstvý krémový sýr typu žervé nebo lučina.

Další chuťovky a předkrmy pro vaši inspiraci

Další chuťovky a předkrmy pro vaši inspiraci

Související a doporučené produkty