Na pánvi 3: Jehněčí kotlety s pistáciovou krustou a tymiánovými bramborami Grenaille

21. října 2022
Na pánvi 3: Jehněčí kotlety s pistáciovou krustou a tymiánovými bramborami Grenaille
Jednoduché a vynikající Ballarini recepty od Frankieho.

Jehněčí maso patří k těm nejjemnějším a momentálně také nejzdravějším, které můžete vyzkoušet. V kombinaci s krustou z pistáciových ořechů je celý pokrm nejen lákavý na pohled, ale také nadpozemsky dobrý.

Na pánvi 3: Jehněčí kotlety s pistáciovou krustou a tymiánovými bramborami Grenaille

Kdo je Frankie?

Vzájemně se doplňující chutě a vizuálně krásné jídlo zároveň

Charismatický sardinský kuchař Gianfranco “Frankie” Coizza, nadšenec do italské kuchyně, gastro konzultant a executive chef v The Finery a fantastický lektor v naší škole vaření Gourmet Academy, pro vás připravil recepty, které jsou úžasné svou chutí a senzačně jednoduché na přípravu. Obsahují ingredience typické pro italskou kuchyni, sezónní suroviny a tipy, které vám usnadní vaření. Nemusíte se balit a cestovat do dálek, abyste se s námi mohli vydat na výlet po slunné Itálii. Sejdeme se v kuchyni!
Takže směle do toho! Jehněčí kotlety s pistáciovou krustou a tymiánovými bramborami Grenaille.

Ingredience

  • 800 g jehněčích kotlet
  • 200 g mletých pistácií
  • 50 g hořčice
  • 40 g medu
  • 400 g brambor typu Grenaille
  • 40 g čerstvého tymiánu
  • česnek

Postup

  1. Brambory nakrájejte na půlky a vařte cca 7 minut v osolené vodě. 
  2. Na rozpálené pánvi nejlépe s odolným a nepřilnavým povrchem, rozehřejte olej a nechte zatáhnout jehněčí kotlety. 
  3. Mimochodem pánev rozpalujte pomalu, abyste si prodloužili životnost vašeho kvalitního nádobí. Poté kotlety vyjměte z pánve, dejte stranou a do stejné pánve vložte brambory. 
  4. Restujte s česnekem a tymiánem. 
  5. Jehněčí kotlety pomažte medem a hořčicí, obalte v namletých pistáciích, zprudka osmažte na pánvi. 
  6. Poté nejlépe ve stejné pánvi, pokud je například s rukojetí z nerezové oceli jako naše Ballarini Torino a vložte do trouby rozehřáté na 195 stupňů. 
  7. Pistáciové kotlety pečte 5 minut a servírujte s tymiánovými bramborami.

Další recepty Giafranca Frankieho Coizzy

Další recepty Giafranca Frankieho Coizzy

Související a doporučené produkty