Báječné Fettuccine alla Alfredo

Uvařte si doma v klidu lahodný, přitom naprosto jednoduchý recept, který je hotový za pár minut a bude chutnat dětem i dospělým. 


Vaření: 10 minut
Počet porcí: 4-5

Kdo je Frankie?

Další ze seriálu receptů Vařte doma v klidu, k jehož přípravě, kromě surovin, potřebujete i kvalitní, hlubší pánev. Autorem receptu je tentokrát sardinský kuchař Gianfranco “Frankie” Coizza. Charismatický nadšenec, jak jinak, do italské kuchyně,  a také  fantastický lektor v naší škole vaření Gourmet Academy.

Fettuccine alla Alfredo chutnají všem

Milujeme těstoviny! Proč? Protože na ně vždycky najdeme ingredience doma a protože je připravíme rychleji, než děti vlítnou do kuchyně a hlady nám ji zboří.

Ingredience

  • 300 g čerstvé těstoviny fettuccine
  • 200 g másla
  • 350 g sýra Parmigiano
  • 1 BIO citron
  • čerstvá bazalka

Nemáte-li doma čerstvé těstoviny, nahraďte je sušenými, které uvařte al dente, tzv. na skus. Je důležité, aby nebyly zcela měkké, lepivé.

Postup

  • Uvařte těstoviny v osolené vodě (bude to trvat cca 3 minuty). Na hlubší pánvi rozpusťte půlku másla.
  • Jakmile budou fettuccine al dente, sceďte je tak, že v hrnci zůstane po dně trochu vody. Nudle podeberte a přehoďte do větší pánve. (Vodu ponechte v hrnci).
  • Pořádně promíchejte. Přidejte zbytek másla, sýr Parmigiano, trochu citronové kůry a pár kapek citronové šťávy.
  • Při servírování ozdobte lístky čerstvé bazalky.


Náš tip: Jak to Italové dělají, že mají těstoviny vždycky tak krémové? Když je slévají, nechávají si právě v hrnci trochu vody, kterou pak po troškách přidávají i do samotného jídla. Voda z těstovin plná škrobu, a tak skvěle funguje jako pojivo. Vyzkoušejte si to.

Související a doporučené produkty