Celková doba přípravy: cca 40 minut
z toho zapékání: cca 30 minut
Počet porcí: 4
Rybí inspirace od našeho oblíbeného šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha v podobě receptu, který využívá netradiční kombinace kvalitní suché šunky a rybího masa. Recept Zdeňka Pohlreicha na Tresku balenou v šunce, s rajčaty a olivami je z jeho knihy receptů Taková normální kuchařka, vydané nakladatelstvím Sevruga.
Zdroj textu a foto: Zdeněk Pohlreich, Taková normální kuchařka, nakladatelství Sevruga.
Ingredience
- 4 filety tresky (à 200 g)
- 4 plátky parmské šunky
- 100 g černých oliv
- 100 g zelených oliv
- 500 g cherry rajčat
- 1 červená cibule
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce lístků tymiánu
- sůl a čerstvě mletý pepř
- chléb k podávání
Postup
Předehřejte si troubu na 200 °C. Cibuli oloupejte a nakrájejte na měsíčky. Rajčata omyjte, přepulte a naskládejte společně s cibulí do pekáče. Osolte, opepřete a zakápněte olejem. Pečte v předehřáté troubě cca 15 minut.
Mezitím zbavte tresku případných kostí pomocí pinzety, mírně ji osolte a opepřete (pozor, parmská šunka už je slaná) a každý kousek zabalte do plátku parmské šunky.
Do pekáče s rajčaty přidejte olivy a tresku. Pečte dalších 15 minut, dokud treska není měkká a šunka křupavá. Hotové jídlo posypte lístky tymiánu a ihned podávejte.
Další recepty Zdeňka Pohlreicha
05. dubna 2023
Extra rychlé kuličky podle Zdeňka Pohlreicha
08. června 2022
Upečte si kuře na neděli super jednoduše podle Zdeňka Pohlreicha
05. dubna 2023
Čočková polévka podle Zdeňka Pohlreicha
24. července 2023
Recept na háškový krém podle Zdeňka Pohlreicha
21. června 2022
Šafránové rizoto podle Zdeňka Pohlreicha
21. července 2022
Kuře Zdeňka Pohlreicha
21. července 2022
Berlínský řízek s polníčkovým salátem podle Zdeňka Pohlreicha
12. ledna 2024