Velikonoční jehněčí kotletky s brokolicí

Velikonoční jehněčí kotletky s brokolicí
Jehněčí maso je tradiční delikatesou velikonočních svátků. Jeho přípravy se nebojte, je velice snadná, a navíc vás odmění křehká, šťavnatá a svěží chuť masa ukrytého v bylinkách. Tento recept se stane každoroční stálicí vašich oslav Velikonoc.

Doba přípravy: cca 35 minut

Ingredience

pečeně:

bylinková krusta:

příloha:

  • oblíbená zelenina, zde půl hlavice brokolice

Postup

  1. Nejprve si připravte směs na bylinkovou krustu, viz postup níže.
  2. Lehce oschlý toastový chléb zbavte kůrky, z bylinek odstraňte stonky a parmezán nastrouhejte najemno. Vše vložte do food procesoru, kde směs rozmixujete na konzistenci podobnou strouhance. Případně ke stejnému účelu použijte tyčový mixér.
  3. Na velké pánvi nebo ve velkém litinovém kastrolu či pekáči rozehřejte olej, a na něm zprudka opečte osolený a opepřený hřbet z obou stran. Maso pak vyndejte a nechte lehce zchladnout. Mezitím si předehřejte troubu na 170 °C.
  4. Po zchladnutí celý hřbet potřete hořčicí a bohatě obalte v bylinkové krustě. Takto připravené maso dejte péct do rozpálené trouby na 10 minut.
  5. Mezitím na páře uvařte podélně pokrájené růžičky brokolice, cca 6 minut, aby jí vydržela krásná zelená barva a zůstala křupavá
  6. Po upečení rozkrájejte maso na jednotlivé “kotletky” a podávejte s oblíbenou zeleninou, kterou můžete i orestovat, a bramborovou kaší.

Velikonoce naslano – další recepty

Velikonoce naslano – další recepty

Související a doporučené produkty