Velikonoční čokoládoví zajíčci

23. března 2023
Velikonoční čokoládoví zajíčci
Rozšiřte svůj velikonoční pečící repertoár o roztomilé zajíčky z formy Nordic Ware. Odlehčený recept na tyto sladké dortíky bude chutnat nejen dospělým návštěvám ale i malým koledníkům. Hotovým zajíčkům to bude slušet na nežném velikonočním porcelánu i na každodenním nádobí v pastelových barvách.  

Obtížnost: střední
Příprava: 20 minut
Doba pečení: 35 minut
Počet porcí: 6
Velikonoční čokoládoví zajíčci

Ingredience

Na korpus:

  • 300 g zralých banánů (bez slupky)
  • 130 g bílého jogurtu
  • 2 vejce
  • 60 ml sójového mléka
  • 50 g čekankového sirupu
  • 20 g kokosového oleje
  • 120 g bio pšeničné hladké mouky
  • 60 g bio špaldové celozrnné mouky
  • 50 g kakaa
  • 2 lžičky kypřícího prášku

Na náplň:

  • 75 g jemného tvarohu (v kostce)
  • 75 g zakysané smetany
  • 2 lžičky cukru

Na polevu:

  • 4 lžičky cukru
  • 4 lžičky citronové šťávy
  • 2 lžičky kešu ořechového másla

CO BY SE VÁM MOHLO HODIT K PEČENÍ A SERVÍROVÁNÍ

Postup

  1.  Banány rozmačkejte vidličkou. V robotu smíchejte všechny mokré ingredience a vymíchejte do hladka. Postupně přidejte suché ingredience a zpracujte do kompaktního těsta. 
  2.  Těsto přelijte do vymazané zajíčkové formy a dejte péct do horkovzdušné trouby na 170 stupňů. Pečte zhruba 35 minut, v průběhu hlídejte propečení těsta špejlí.
  3.  Mezitím si připravte náplň. V robotu vyšlehejte tvaroh se zakysnou smetanou a cukrem. Po vyšlehání dejte ztuhnout do lednice.
  4.  Vytvořte si polevu vyšleháním cukru, citronové šťávy a kešu másla.
  5.  Po upečení nechte zajíčky vychladnout, odřízněte dno a lžičkou vydlabejte těsto. Naplňte připravenou směsí, přiklopte odříznutým dnem a polijte polevou. 
  6.  Na závěr nechte vychladit v lednici, ideálně přes noc.

Další inspirace na velikonočnímu pohoštění

Další inspirace na velikonočnímu pohoštění