Rozšiřte svůj velikonoční pečící repertoár o roztomilé zajíčky z formy Nordic Ware. Odlehčený recept na tyto sladké dortíky bude chutnat nejen dospělým návštěvám ale i malým koledníkům. Hotovým zajíčkům to bude slušet na nežném velikonočním porcelánu i na každodenním nádobí v pastelových barvách.
Obtížnost: střední
Příprava: 20 minut
Doba pečení: 35 minut
Počet porcí: 6
Obtížnost: střední
Příprava: 20 minut
Doba pečení: 35 minut
Počet porcí: 6
Ingredience
Na korpus:
- 300 g zralých banánů (bez slupky)
- 130 g bílého jogurtu
- 2 vejce
- 60 ml sójového mléka
- 50 g čekankového sirupu
- 20 g kokosového oleje
- 120 g bio pšeničné hladké mouky
- 60 g bio špaldové celozrnné mouky
- 50 g kakaa
- 2 lžičky kypřícího prášku
Na náplň:
- 75 g jemného tvarohu (v kostce)
- 75 g zakysané smetany
- 2 lžičky cukru
Na polevu:
- 4 lžičky cukru
- 4 lžičky citronové šťávy
- 2 lžičky kešu ořechového másla
CO BY SE VÁM MOHLO HODIT K PEČENÍ A SERVÍROVÁNÍ
Postup
- Banány rozmačkejte vidličkou. V robotu smíchejte všechny mokré ingredience a vymíchejte do hladka. Postupně přidejte suché ingredience a zpracujte do kompaktního těsta.
- Těsto přelijte do vymazané zajíčkové formy a dejte péct do horkovzdušné trouby na 170 stupňů. Pečte zhruba 35 minut, v průběhu hlídejte propečení těsta špejlí.
- Mezitím si připravte náplň. V robotu vyšlehejte tvaroh se zakysnou smetanou a cukrem. Po vyšlehání dejte ztuhnout do lednice.
- Vytvořte si polevu vyšleháním cukru, citronové šťávy a kešu másla.
- Po upečení nechte zajíčky vychladnout, odřízněte dno a lžičkou vydlabejte těsto. Naplňte připravenou směsí, přiklopte odříznutým dnem a polijte polevou.
- Na závěr nechte vychladit v lednici, ideálně přes noc.
Další inspirace na velikonočnímu pohoštění
24. ledna 2022
Velikonoční mandlová bábovka
27. prosince 2021 Josef Maršálek
Velikonoční mazanec podle Josefa Maršálka
15. března 2022
Velikonoční polévka
19. ledna 2022