Tradiční velikonoční nádivka s čerstvými bylinkami

Tradiční velikonoční nádivka s čerstvými bylinkami
Vyzkoušejte vynikající a přitom na přípravu jednoduchou velikonoční nádivku, kterou si podle osvědčeného receptu připravuje půlka firmy Potten & Pannen-Staněk.

Výborná a naprosto delikatesní nádivka, kterou si každý rok připravuje kolegyně Dáša, která má na starosti administrativní podporu našich prodejen. 

Celková doba přípravy: cca 1 hodina

Ingredience

  • 2 balení krájené veky
  • 8 vajec
  • 200 g másla
  • 150 ml mléka
  • 250 g uzené nebo dušené šunky
  • čerstvé zelené bylinky dle chuti
  • plátky mandlí dle chuti
  • sůl a pepř

Postup

  1. Máslo rozpusťte a nechte zchladnout. Veku natrhejte na kusy a vložte do velké mísy.
  2. Kousky veky zalijte mlékem, přidejte 8 žloutků a promačkejte tak, aby se mléko a žloutky vsákly.
  3. Přidejte máslo, najemno nasekané bylinky, šunku, osolte, opepřete a promíchejte. Pak jemně a opatrně vmíchejte sníh z bílků.
  4. Do formy vložte pečicí papír, nebo ji vymažte máslem a vysypte strouhankou.
  5. Směs vlijte do zapékací do formy. Ideální je obdélníkový formát cca 29 x 19 cm.
  6. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C  zhruba 40 min.  
  7. Vychladlou nádivku krájejte na plátky a podávejte třeba se salátem ze srdíček hlávkového salátu a oblíbeným dressingem.

Související a doporučené produkty