POSTUP PŘÍPRAVY:
Maso by mělo být silné asi 1,5 cm. Pokud je silnější, rozklepejte ho mezi dvěma listy pečícího papíru na požadovanou tloušťku. V hlubší pánvi rozehřejte máslo s olivovým olejem na středním plameni. Když začne máslo prudce pěnit, vložte steak a opékejte ho z jedné strany dozlatova, asi 3 minuty. (Pokud je steak větší než pánev, rozdělte ho na poloviny.) Otočte, osolte a opepřete a opečte i z druhé strany, opět asi 3 minuty. Přendejte maso na nahřátý talíř a dejte stranou.
Do pánve přilijte víno a přidejte oregano. Dřevěnou vařečkou seškrábněte všechny kousky masa přichycené na dně. Nechte víno krátce provařit, asi 1 minutu, aby se zjemnila jeho chuť. Mezitím maso nakrájejte na šest stejných porcí. Jakmile je omáčka hotová, přelijte jí maso a ihned podávejte.
Recept pochází z knihy The Tucci Cookbook od Stanleyho Tucci s Joan a Stanem Tucci, Giannim Scappin a Mimi Taft (Gallery Books, 2012).
Maso by mělo být silné asi 1,5 cm. Pokud je silnější, rozklepejte ho mezi dvěma listy pečícího papíru na požadovanou tloušťku. V hlubší pánvi rozehřejte máslo s olivovým olejem na středním plameni. Když začne máslo prudce pěnit, vložte steak a opékejte ho z jedné strany dozlatova, asi 3 minuty. (Pokud je steak větší než pánev, rozdělte ho na poloviny.) Otočte, osolte a opepřete a opečte i z druhé strany, opět asi 3 minuty. Přendejte maso na nahřátý talíř a dejte stranou.
Do pánve přilijte víno a přidejte oregano. Dřevěnou vařečkou seškrábněte všechny kousky masa přichycené na dně. Nechte víno krátce provařit, asi 1 minutu, aby se zjemnila jeho chuť. Mezitím maso nakrájejte na šest stejných porcí. Jakmile je omáčka hotová, přelijte jí maso a ihned podávejte.
Recept pochází z knihy The Tucci Cookbook od Stanleyho Tucci s Joan a Stanem Tucci, Giannim Scappin a Mimi Taft (Gallery Books, 2012).