Recept na dušenou muškátovou dýni

Recept na dušenou muškátovou dýni
Sklidili jste dýně a nevíte co s nimi? Zkuste náš recept na dušenou muškátovou dýni. Použijte chilli nitě k dozdobení a budete mít pokrm, který potěší i vaše oko - věříme v umění žít všemi smysly.

Počet porcí: 4

Ingredience

  • 750 g muškátové dýně, oloupané, na kostky nakrájené
  • 2 velké brambory, oloupané, také na kostky nakrájené
  • 2 kusy kuřecích prsou, nakrájené na stejné kostky jako zelenina
  • 4 červené cibule, rozkrojené na čtvrtinky a ty poté nakrájené na plátky
  • 2 stroužky česneku, oloupané, pokrájené nadrobno
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • 2 bobkové listy
  • 1 čajové lžička rajčatové pasty
  • 100 ml smetany
  • 4 čajové lžičky olivového oleje
  • chilli nitě
  • 2 špetky rozmarýnu
  • 1 citrón
  • mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř
  • hladkolistá petržel, nadrobno nasekaná

Postup

  • Poduste cibuli a česnek ve 3 lžičkách olivového oleje. 
  • Potom přidejte brambory a dýni a dobře poduste. 
  • Přidejte rajčatovou pastu a bobkové listy, zalejte zeleninovým vývarem a smetanou
  • Nechte v mírném varu pod přiklopené pokličkou 15–20 minut.
  • Mezitím orestujte pokrájené kuřecí prsa na dobře rozpálené pánvi na lžičce olivového oleje s rozmarýnem, dobře osolte a opepřete. 
  • Poté kuře přidejte do podušené směsi dýně a brambor
  • Pokapejte trochu citrónem a podávejte posypané s nitěmi chilli a drobně pokrájenou petrželí. Dobrou chuť!


Další recepty z dýně

Další recepty z dýně

Související a doporučené produkty