
Dá se na skvělých mlýncích od značky Peugeot ještě něco vylepšit? Ano, mletí soli! Peugeot představuje Zirlion - nový mlecí mechanismus, který změní hrubou sůl na pudrovou konzistenci. Pojďme se podívat jak to funguje.

MLECÍ MECHANISMUS NA HRUBOU SŮL

- Zirconiový mlecí mechanismus – extrémní odolnost bez koroze
Mlýnek je vybaven mlecím mechanismem ze zirconia, což je vysoce pevný a odolný keramický materiál, používaný i v letectví či zdravotnictví. Oproti kovovým mechanismům dolává opotřebení i agresivnímu působení soli. - “Tooth-on-tooth” mletí pro konzistentní jemnost a přesnost
Technologie mletí zajišťuje, že krystalky soli jsou drceny "zub proti zubu", což přináší mimořádně konzistentní a jemný práškový výsledek bez opotřebení mechanismu. - Podpora jemného práškového mletí pro efektivní dávkování a chuť
Zirconiový mechanismus umožňuje mletí na velmi jemný prášek, který se rovnoměrně rozprostře v pokrmu. Při použití menšího množství soli dosáhnete lepšího chuťového výsledku. Ideální také pro kontrolu množství spotřebované soli celkově v jídle. - Nastavitelná hrubost – od prášku po hrubé zrnko
Díky systému u’Select (u ručních i elektrických verzí) lze snadno nastavit 6 přesných úrovní hrubosti mletí – od velmi jemného prášku až po hrubší texturu podle potřeby receptu. - Doživotní záruka na mechanismus
Peugeot si je kvalitou jistý, proto je mlecí mechanismus Zirlion kryt doživotní zárukou.
SPECIÁLNÍ MECHANISMUS NA VLHKOU SŮL

Mezi mlýnky s mlecím mechanismem Zirlion existuje ještě několik modelů, které jsou určeny speciálně na vlhkou mořskou sůl.
- Tento typ mlýnku je navržen s patentovaným Zirlion mechanismem vybaveným „stíracími lopatkami“, které zabraňují hrudkování soli a zajišťují plynulý tok i při mletí vlhké soli.
- Mechanismus je zcela odolný vůči korozi (díky zirkoniu) a životnost je zaručena doživotní zárukou.
- Je vybaven jednoduchým nastavením hrubosti – dotažením šroubku se jemnost zvyšuje.