Kakaové sušenky s višňovou marmeládou

Kakaové sušenky s višňovou marmeládou
Recept na vánoční cukroví s tajnou ingrediencí, která jim dodá neodolatelnou chuť.
Recept na cca 20 ks slepených sušenek

Ingredience

na těsto:

  • 280 g másla
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • 280 g hladké mouky
  • 1 lžička mletého rozmarýnu (tajná ingredience)
  • 75 g moučkového cukru
  • 30 g kakaa

na náplň:

  • 150 g višňové marmelády (nejlépe domácí)

na dekoraci:

  • 30–40 g kvalitní bílé čokolády

Postup

Příprava těsta:

1. Mouku a kakao prosejte společně, pak promíchejte s avizovanou tajnou ingrediencí, kterou je pro tento případ mletý rozmarýn.

2. Do lehce nahřátého másla přidejte cukr a šlehejte pomocí metličky v kuchyňském robotu do pevné bílé pěny.

3. Do máslové pěny přišlehejte vejce a pak ručně pomocí gumové stěrky vmíchejte promíchanou suchou směs (kakao s moukou a rozmarýnem).

Edita Paulusova vánoční sušenky s višňovou marmeládou – příprava těsta.

4. Pomocí cukrářského sáčku nastříkejte těsto na plech. S těstem musíte pracovat velmi rychle, aby se nezapařilo. 

Pečte v předehřáté troubě na 170 °C cca 13 minut podle velikosti sušenek. Po upečení nechte zcela vychladnout.

Dozdobení:

Po vychladnutí slepte sušenky višňovou marmeládou k sobě.Emile Henry, Aperitivo, tácek, 31x10 cm, růžová

Marmeláda může být i řidší – sušenka tak lépe provlhne a zvýrazní se všechny chutě.

Sušenky lepte tak, aby byly rovnou plochou ve spodu – lépe pak samostatně leží na rovném povrchu.

Povrch slepených sušenek na závěr ještě lehce přestříkejte rozpuštěnou bílou čokoládou.

Baví vás pečení?  Vyzkoušejte kurzy v naší prémiové škole vaření Gourmet Academy, které můžete věnovat i jako dárek.

Pokud se nedostanete na kurz pečení s Editou Paulusovou v nejbližší době, můžete si upéct alespoň Editiny recepty. Její vánočního cukroví vám bude chutnat ke kávě či čaji po celý rok. Vyzkoušet můžete třeba recept na vláčnou vánočku s brusinkami nebo linecké košíčky se švestkovou náplní a čokoládovým krémem.

Další recepty cukrářky Edity Paulusové

Další recepty cukrářky Edity Paulusové

Související a doporučené produkty