Empanandy s nivou a pekany

17. ledna 2024 Josef Maršálek https://pottenpannenprod.blob.core.windows.net/ppmedia/sharedmedia/pottenpannencz/pottenpannenmedia/auto%C5%99i/pepa_marsalek01b.png?ext=.png
Empanandy s nivou a pekany
Na Silvestra jedině chlebíčky? Bez česnekové pomazánky ani ránu? Zkuste změnu! Recept od Josefa Maršálka na slané pohoštění, které můžete servírovat teplé i za studena je příležitostí, jak letos zkusit pohostiti své přátele jinak a ještě se tak trochu vytáhnout.

Počet kusů: 50
Doba přípravy: cca 30 min + 20 min pečení
Empanandy s nivou a pekany

Ingredience

Těsto: 

  • 450 g hladká mouka
  • 15 g mletá paprika
  • 1 g chilli 
  • 12 g prášek do pečiva 
  • 100 g olivový olej
  • 85 g voda
  • 80 g suché bílé víno
  • 5 g sůl

 

Náplň:

  • 250 g niva
  • 100 g pomazánkové máslo
  • 120 g sekané pekanové ořechy
  • 120 g nadrobno krájená cibule 
  • 2 g sůl

 Na dokončení:

  • 10 g maldonské mořské soli

Postup

  • Do mísy navažte všechny suché ingredience, krátce zamíchejte, poté přidejte vodu a víno a vypracujte hladké a nelepivé těsto, které zabalte do potravinářské fólie a nechte v lednici asi 1 hodinu dobře odpočinout, těsto ale nesmí oschnout. 

  • Poté vezměte polovinu těsta a na pomoučený ploše pomocí válečku na těsto vyválejte na sílu 2 až 3 mm
  • Kulatými vykrajovátky o průměru asi 8 až 9 cm vykrájejte kolečka.
  • Na náplň smíchejte všechny ingredience do hladké pasty a doprostřed každého kolečka pomocí čajové lžičky dejte větší porci náplně tak, aby se vám připravované taštičky podařily správně uzavřít a náplň během pečení nevytékala. 

  • Odkládejte na plech, potřete vodou a posypte mořskou solí. 
  • Stejným způsobem zpracujte zbylé těsto. 
  • Pečte při 180°C asi 20 min. dozlatova. Podávejte čerstvé, klidně ještě vlažné.
     

DALŠÍ RECEPTY CUKRÁŘSKÉHO MÁGA PEPY MARŠÁLKA

DALŠÍ RECEPTY CUKRÁŘSKÉHO MÁGA PEPY MARŠÁLKA

SOUVISEJÍCÍ A DOPORUČENÉ PRODUKTY