Chuť Asie: Exotická polévka Miso

07. října 2022
Chuť Asie: Exotická polévka Miso
Báječná chuť mořských řas, tofu a sójové pasty miso. Pro některé možná nezvyklá chuť, přesto je tato polévka velmi zdravá a oblíbená po celém světě. Vyzkoušíte ji?
Chuť Asie: Exotická polévka Miso

Japonská tradice

Nejde vždy jen o sushi. Japonská kuchyně má tolik co nabídnout. Například recept na klasickou miso polévku s mořskou řasou, skvělým tofu a miso (pastou ze sóji).

Důraz je kladen na čerstvost ingrediencí a dokonalou prezentaci. Misky s poklopem z prémiového porcelánu na odkládání hůlek, lžička na asijské pokrmy, praktický servírovací podnos - to vše je potřeba ke správnému a pohodlnému podávání. S kolekcí Villeroy & Boch Soup Passion vytvoříte jedinečnou, zenovou atmosféru i ve vaší domácnosti.

Tak zapomeňte na starosti každodenního života a vydejte se s námi na cestu po stopách japonských chutí díky receptu na skvělou japonskou polévku. Výborný vývar a jemně slanou chuť řasy wakame si zamilujete. Navíc je řasa bohatá na minerály a další tělu prospěšné látky. Posílit imunitu a připravit tělo na zimu nebylo nikdy jednodušší.

Ingredience

  • řasa wakame (malý čtvereček na osobu)
  • 2–3 druhy sezonní zeleniny
  • 750 ml vody či zeleninového vývaru
  • 4 lžičky pasty miso
  • zelené natě (pórek nebo nať z řeřichy)
  • 2–4 houby šitake
  • čerstvý zázvor

Postup

  • Wakame omyjeme a vložíme do misky s vodou; řasa po pár minutách změkne. Nakrájíme ji na kousky a zatím ponecháme stranou.
  • Vodu, v níž se řasa namáčela, uchováme – využijeme ji při vaření polévky.
  • Dáme vařit litr vody. Mezitím nakrájíme zeleninu na tenké nudličky a houby na plátky.
  • Do vařící vody pak vhodíme zeleninu, houby a po chvíli také řasu (vlijeme i nálev z namáčení).
  • Vaříme na mírném ohni pět až deset minut, podle velikosti zeleniny – neměla by být rozvařená
  • Naběračku horké polévky odebereme do misky Villeroy & Boch na asijské polévky a rozmíchejte v ní pastu miso.
  • Dál už nevaříme! Miso obsahuje živé enzymy, které by se varem zničili. Nechte polévku jen takzvaně táhnout lehce pod bodem varu; asi tři až pět minut.
  • Na závěr přidáme bylinky, dozdobíme pórkem a pár kapkami šťávy z čerstvého zázvoru.

Další recepty na polévky

Další recepty na polévky

Související a doporučené produkty