Zdravá sezónní svačinka, která je křupavá na povrchu a vláčná uvnitř. Mandlová mouka dodá moučníku lahodné oříškové aroma a čekankový sirup v kombinaci s jablky a mrkví dokonalou harmonii sladké a kyselé chuti. Pro gluten free variantu nezapomeňte použít kypřící prášek bez lepku.
Obtížnost: lehká
Příprava: 20 minut
Doba pečení: 30 minut
Počet porcí: 6 porcí
Ingredience
- 200 g jablek
- 200 g mrkve
- 100 g ovesných vloček
- 100 g mandlové mouky
- 50 g řepkového oleje
- 40 g čekankového sirupu
- 2 vejce
- půl lžičky vanilky
- lžička skořice
- lžička kypřícího prášku
CO BY SE VÁM MOHLO HODIT K PŘÍPRAVĚ A SERVÍROVÁNÍ
Postup
- Mrkev a jablka nastrouhejte najemno.
- Ve větší míse smíchejte s vejcem, řepkovým olejem a čekankovým sirupem.
- Do směsi vmíchejte namleté ovesné vločky (můžete je i rozmixovat v mixéru) , vanilku, skořici a kypřící prášek.
- Vložte do předem vymazané formy. Pro perfektní vymazání každé skulinky použijte olej ve spreji.
- Troubu předehřejte na 180 stupňů a pečte 25-30 minut.
Co dalšího upéct ve formách Nordic Ware?
10. listopadu 2021 Josef Maršálek
Rakouská kynutá bábovka podle Pepy Maršálka
29. března 2023
Tvarohová bábovka podle Cat & Cook
26. srpna 2022 Josef Maršálek
Muffinky se sýrem a rajčaty podle Pepy Maršálka
24. ledna 2023