Báječně osvěžující dezerty ze zahrady podle Josefa Maršálka, krok za krokem

Báječně osvěžující dezerty ze zahrady podle Josefa Maršálka, krok za krokem
Připravte si lehký dezert s fůrou ovoce tak, jak ho dělá oblíbený cukrářský mág Pepa Maršálek.
 

Doba přípravy: cca 90 minut

Suroviny odpovídají koláčové formě o průměru 24 cm

Ingredience

na základ:

  • 200 g hladká mouka
  • 100 g cukr moučka
  • 125 g máslo
  • 1 g sůl
  • 10 g rum
  • olej na vymazání formy

náplň:

  • 500 g měkký plnotučný tvaroh
  • 150 g smetana ke šlehání 33%
  • 100 g cukr moučka
  • 10 g vanilkový cukr
  • 3 vejce o velikosti M
  • 1 ks vanilkový pudink s pravou vanilkou
  • 1 ks malý citron kůra i šťáva

na kompot:

  • 300 g ovoce ze zahrady
  • 25 g cukr krupice nebo moučka
  • 10 g kukuřičný škrob
  • 100 g voda
  • 25 g citronová šťáva

na dokončení:

  • 200 g čerstvé ovoce ze zahrady

Postup

1. Na základ smíchejte v míse nebo v kuchyňském robotu mouku, cukr, sůl a máslo a vytvořte základ pro drobenku. 

2. Rum přidejte úplně nakonec a pokračujte v míchání v robotu nebo ručním hnětení, dokud nedostanete nestejnoměrně velké kousky. 

3. Ty opatrně vmáčkněte do olejem vymazané zapékací koláčové formy o průměru 24 cm tak, že ji celou vyplníte.

4. Pečte dozlatova asi 25 minut v troubě rozehřáté na 160 °C.  

5. Do stolního mixéru navažte všechny ingredience na náplň a rozmixujte dohladka. Dobře poslouží také tyčový ponorný mixér

6. Hladkou tekutou náplň bez kousků nalejte na předem upečený základ, teplotu stáhněte  na 150 °C a pečte dalších 25 až 30 minut do zatuhnutí a zezlátnutí. 

7. Vyndejte z trouby a nechte dobře vychladnout.

8. Na kompot smíchejte v hrnci všechny ingredience a přiveďte k varu. Vařte cca 1 minutu. Za občasného míchání pak nechejte vychladnout.

9. Na vychlazený upečený koláč navrstvěte čerstvé ovoce a zalijte studeným uvařeným kompotem. Nakrájejte na porce a servírujte.

Další recepty cukráře Josefa Maršálka

Další recepty cukráře Josefa Maršálka

Související a doporučené produkty