
Co jste nevěděli o pepři
V každé kuchyni, na každém jídelním stole. Pepř je prostě všude a neobejdeme se bez něj v kuchyni ani při stolování, ale co o něm ve skutečnosti víme? Odhalte s námi tajemství...
Peugeot Zanzibar bílý pepř Sikara, 20 g
32739ksNáhradní výměnný zásobník s prémiovým bílým pepřem Sikara určeným pro speciální mlýnek na pepř Peugeot Zanzibar.
Peugeot zásobník s pepřem určený pro unikátní mlýnek na pepř Peugeot Zanzibar, který umožňuje snadnou výměnu a můžete se tak přímo u stolu vydat na objevnou cestu po pepřových plantážích, na kterých jsou pěstovány prémiové druhy toho nejkvalitnějšího pepře.
Pro Madagaskar je typické spíše pěstování zeleného pepře. Při pěstování bílého pepře je nutné nechat pepř dozrát, abychom získali velká pepřová zrnka. Gérard Vives zavedl na různých místech systém sběru nejlepších zrnek, která jsou pak máčena v čerstvé vodě, umleta, sušena na slunci a nakonec pečlivě tříděna. Tímto postupem vzniká vzácný a výjimečný bílý pepř.
Je vhodný na škeble, ústřice, bílé maso, drůbež, bílé rybí maso, vepřové a telecí maso a bílé omáčky. Výborně ochutí těstoviny, rýži, zeleninu v páře, grilovanou zeleninu, tykve, dýně, žampiony, chřest, šarlatové nebo běžné fazoly, rajčata a saláty. Doporučujeme použít ho i na dezerty obsahující pomeranče a hrušky.
Bílý pepř Sikara má velmi čerstvou, zeleninovou a květinovou chuť, s dominantním mentolovým nádechem, a také náznaky chuti anýzu, citronu a eukalyptu.
Krémová dýňová polévka se skořicí a grilovanými žampiony.
Kuřecí prsa s parmezánovou omáčkou.
Chřest s medovým pomerančovým krémem.
Oloupejte dýni a nakrájejte ji na kostičky. Vařte v páře do změknutí a přidejte nalámanou celou skořici. Jakmile jsou dýňové kostky dostatečně měkké, rozmixujte je s přecezenou vodou se skořicovou příchutí. Na mírném ohni prohřejte s několika plátky másla. Pečlivě omyté žampiony nakrájejte na čtvrtky a na másle opečte na pánvi do hněda. Jakmile mají správnou barvu, vlijte dýňový krém do misky, ozdobte žampiony a dochuťte bílým madagaskarským pepřem a nasekanými koriandrovými lístky.
Doporučené mletí: střední (3 nebo 4)
V každé kuchyni, na každém jídelním stole. Pepř je prostě všude a neobejdeme se bez něj v kuchyni ani při stolování, ale co o něm ve skutečnosti víme? Odhalte s námi tajemství...
Chcete objevovat unikátní chutě, díky kterým bude vaše jídlo prakticky dokonalé? Výběr pepře je jen polovina úspěchu. I ten nejlepší pepř je totiž potřeba správně rozemlít, aby...