Parametry a popis
Parametry
| Rozměry (h × v × š) | 0 × 0 × 0 cm |
| Hmotnost | 0,05 kg |
Popis
Provoňte svou kuchyni pepřem prvotřídní světové kvality! Přivezli jsme pro vás z Kambodže dlouhý pepř z farmy La Plantation, s certifikací původu PGI a Fair Trade. Unikátní černý dlouhý pepř z Kampotu, s chutí i vůní anýzu a lékořice. Ekologické balení v tubusu z recyklovaného papíru, který zároveň poslouží jako kořenka, hmotnost náplně 50 gramů. Šištičky pepře lze umlít ve speciálních mlýncích na dlouhý pepř.
Produkt najdete pod
Dlouhý popis
Kampotský dlouhý černý pepř, papírový tubus 50 g
Výjimečný pepř s certifikací původu, sbíraný výlučně ručně, jak velí 100letá tradice. Šistice pepře, pečlivě balené v papírovém tubusu, přinášejí do vaší kuchyně to nejlepší z regionu Kampot v podhůří hor Dâmrei v jižní Kambodži. Pepřové šišinky, obsahující perličky pepře unikátní chutě a vůně, je možné namlít jen ve speciálních mlýncích na dlouhý pepř nebo případně nadrtit v hmoždíři.
Každý tubus obsahuje pouze 100 %organickou kvalitu toho nejlepšího dlouhého kampotského pepře, ručně zpracovaného, sluncem sušeného a ještě na farmě zavakuovaného. Pokud chcete jeho kvalitu co nejdéle uchovat skladujte jej ve skle a na temném místě.
- Charakteristika: velmi aromatický, nižší a pozvolnější pálivost než u klasického černého pepře, s výraznou vůní lékořice
- Využití v kuchyni: vynikající k ovčím nebo kozím sýrům, pro slow cook vaření a masité dušené pokrmy, např beef bourguignon, Hodí se do paštik, marinád, k rybám a mořkým plodů stejně tak jao k bílému i červenému masu. Pokud jej čerstvě namletý přidáte těsně před servírováním, jeho chuť a vůně ještě více vynikne.
Vysoce kvalitní produkty La Plantation jsou nejen držiteli prestižních ocenění, ale také zcela zaslouženě získaly přízeň mnoha michelinských šéfkuchařů.
Tajemství sklizně
Černý dlouhý pepř Kampot té nejvyšší kvality pochází z lián pepřovníku lékařského (Piper retrofractum), pěstovaných na fair trade farmách společnosti La Plantation. Je sklízen výhradně ručně v organické kvalitě, každá šišinka je zpracována ještě v den sklizně. Společnost využívá místní spolupracovníky, s ohromujícími vědomostmi o této rostlince, neboť někteří pocházejí z rodin, které pěstují pepř již po mnoho staletí. Sklizeň zcela zralých, 4–5 cm dloluhých červených šištiček probíhá ručně. Následně jsou tyto malé šišky, plné semínek, tzv. pepřových perliček umyty, tříděny a sušeny po dobu několika dnů.
Výjimečné pepře z La Plantation
Kampotský pepř z farmy La Plantation má certifikací původu PGI a Fair Trade. Jeho zakoupením podpoříte rozvoj pěstování pepře v dané oblasti, pomůžete drobným farmářům s uplatněním jejich produktů na trhu a v neposlední řadě také přispějete na vzdělání místních dětí v rámci projektu Les Écoles De La Plantation.
Zdraví prospěšný pepřovník lékařský
Dlouhý pepř alias plody pepřovníku lékařského se do našich zemí poměrně běžně dostával už ve středověku, společně s pepřem černým. Patřil k rostlinám využívaným také v lidovém léčitelství. Má totiž prokazatelné antibakteriální účinky, tlumí vnímání bolesti, zlepšuje trávení, byl používán např. při léčbě astmatu a bronchitid, žaludečních nevolností a jaterních chorob. Věděli jste, že k vůbec největšímu rozmachu obchodu s tímto kořením došlo u nás v době panování Otce vlasti Karla IV? Češi tehdy mohli zcela bez cla nakupovat v Německu zboží benátských kupců, kteří tam veškerou exotiku dováželi. Už v 16. století však toto nejen chuťově výrazné, ale také zrdaví vysoce prospěšné asijské koření vytlačily dostupnější a hlavně levnější papriky z Ameriky a my v Evropě jsme na dlouhý pepř na několik století téměř zapomněli...