Jaké jsou druhy nožů a které jsou pro vás ty pravé?

Pořídit si nože Zwilling je jasná volba, teď ale který - poradí vám náš průvodce

Správný nůž pro každý účel

Pro ty, kteří preferují kratší přehled a vysvětlení, které základní nože mít doma a jak o ně pečovat doporučujeme shlédnout video s radami od Zdeňka Pohlreicha Ti z vás, kteří chtějí podrobnější informace nezklameme, přečtěte si více informací pod videem.

Je dobré mít doma několik různých nožů, které vám svým speciálním tvarem rukojeti či čepele a/nebo velikostí nože mohou v konkrétních činnostech nejen usnadnit kuchyňské práce jako je: krájení, porcování, loupání, vykrajování, vykosťování, sekání apod. Speciální nože vám mohou zásadně pomoci k tomu, že se doberete správného a přesného výsledku a ještě mnohem rychleji a radostněji než kdybyste se omezovali na jeden dva typy nožů.

 

Klasické nože

Pořídit domu si můžete buď klasické nože evropského typu nebo asijské. Asijské nože už jsou tak populární, že pronikly i do základní sady klasických evropských nožů, ale pro kompletního průvodce asijskými noži jsme pro vás připravili speciální článek.

Čistící nůž

Oloupe brambory, ovoce a zeleninu. Je také perfektní na vykrajování kazových místeček
z ovoce nebo zeleniny.

Nůž na zeleninu

Rovné ostří dělá z nože na zeleninu perfektní nástroj pro čištění a plátkování ovoce a
zeleniny.

Nůž ke zdobení-špikovací

Špikovací nůž perfektní pro loupání, krájení, čištění a zdobení ovoce a zeleniny. Jeho ostrá špička z něj dělá skvělý nůž pro odřezávání.

Nůž na porcování masa

Tento nůž s vlnkovaným ostřím dokonale nakrájí na tenoučké plátky mimo jiné šunku nebo lososa, ale také porce dortů a zákusků. Vlnkované ostří zaručí, že se potraviny nebudou k čepeli lepit. Zaoblená špička čepele umožňuje rovnou plátky servírovat na talíř.

Univerzální nůž

Čistě a bez námahy nakrájí potraviny s tvrdou kůrkou nebo skořápkou a měkkým vnitřkem.
Velmi užitečný pro lehká jídla a studené obědy.

Steakový nůž

Jemně zaoblená čepel steakového nože zaručuje báječně hladký průřez restovaným nebo
grilovaným masem.

Vykosťovací nůž

Tento pružný nůž má čepel s vysokou špičkou, která je ideální pro vykosťování a
odstraňování tuku a šlach.

Filetovací nůž

Úzká a pružná čepel zaručuje, že filety masa nebo ryb budou úplně tenoučké.

Nůž na chleba

Vroubkované ostří umožní bez námahy proříznout tvrdou chlebovou kůrku a nakrájet tenké
a čisté plátky
díky svým výrazným hrotům.

Kuchařský nůž

Všestranný nůž pro profesionální i amatérské kuchaře, ideální pro nakrájení zeleniny, syrového masa nebo ovoce na kostičky, ale také sekání a krájení bylinek houpavým pohybem.

 

Plátkovací nůž

Dlouhý plátkovací nůž je perfektní pro nakrájení velkých kusů masa, třeba pečeně, na jemné plátky a na porcování syrového masa.

Nůž Santoku

Nůž Santoku je asijský ekvivalent našeho kuchařského nože – je dokonalý pro nakrájení
masa, ryb i zeleniny. Všechny nože Santoku od Zwilling mají velmi špičaté leštěné ostří.

Nůž na lososa

Flexibilní čepel nože na lososa umožňuje nakrájet jedním pohybem tenoučké plátky lososa nebo šunky.

Sekáček

Geometrická vyváženost, široká čepel obdélníkového tvaru a poměrně tupý úhel krájecího ostří podobný sekeře. Rozseká velké kusy masa a přesekne žebra a další kosti.

Vidlička na maso

Vidlička na maso se používá pro udržení pečeně nebo šunky při krájení na plátky, pro otáčení kousků masa v pekáči nebo v pečící nádobě nebo pro servírování plátků na talíř.

 

O své kvalitní nože dobře pečujte

Pokud jste si nějaký nůž značky Zwilling vybrali nebo dokonce hned několik, gratulujeme ke skvělému rozhodnutí si tak kvalitní kousek pořídit! Vaše chvíle v kuchyni budou okamžitě o několik úrovní výš, protože kvalitní nůž, to je základ pro každého kuchaře. Snadnost s jakou budete krájet a pohodlně držet kvalitní rukojeť Vám přinese novou lehkost. Pamatujte jen, že o kvalitní nože se vyplatí pečovat!

 

Jaké jsou druhy nožů a které jsou pro vás ty pravé?

Související produkty

Zwilling Pro, Špikovací nůž Zwilling
1 970,-

skladem

Zwilling Pro, Plátkovací nůž Zwilling
2 570,-

skladem

Zwilling TWIN Four Star II, sekáček 150 mm Zwilling
5 410,-

skladem na pobočce

Miyabi brusný kámen #1000 Zwilling
3 150,-

Dodání 2 - 4 týdnů

Miyabi brusný kámen #400 Zwilling
2 570,-

Dodání 2 - 4 týdnů

Zwilling PS brusný kámen - Twin stone Pro Zwilling
3 160,-

Dodání 2 - 4 týdnů

Zwilling Pure, Santoku nůž vlnkované ostří Zwilling
0,-

Dodání 2 - 4 týdnů

Zwilling Pro, Filetovací nůž 180 mm Zwilling
2 850,-

skladem na pobočce

Zwilling Four Star nůž na chléb, 200 mm Zwilling
2 560,-

skladem na pobočce

Zwilling Pure, kuchařský nůž 200 mm Zwilling
3 100,-

skladem