
Petr "Nasty" Cerha se umí postavit nejen za mikrofon, ale i k plotně. Vzal do ruky pánev a ukázal nám svůj recept na špagety carbonara. My ho tu pro vás máme.
Obtížnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut
Obtížnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut

Ingredience
Pro 4 osoby:
- 400 g kvalitních špaget (mám rád placatější…)
- 200 g pancetty nebo kvalitní anglické slaniny
- 80 g nastrouhaného parmazánu (nebo pecorina)
- 4 velká vejce (pouze žloutky pro krémovější verzi, nebo celé pro jemnější chuť)
- 1 menší chilli paprička (volitelné)
- Sůl (na těstoviny) a čerstvě mletý pepř
- 1 lžíce olivového oleje
Co by se vám mohlo hodit k přípravě a servírování
Postup
- Připrav těstoviny:
Ve velkém hrnci osol vodu (cca 1 lžička soli na 1 litr vody) a uvař špagety podle návodu na al dente. Před scezením si uchovej cca 150 ml vody z těstovin. - Připrav slaninu:
Na pánvi rozehřej olivový olej a orestuj na kostičky nakrájenou pancettu (nebo slaninu), dokud nebude zlatavá a křupavá. Pokud chceš, přidej jemně nasekanou chilli papričku. - Vytvoř sýrovou směs:
V misce smíchej 4 žloutky (nebo 4 celá vejce), přidej nastrouhaný parmazán a bohatě opepři. Nemusíš solit – slanina a sýr jsou dost výrazné. - Spoj to dohromady:
Do hotových, horkých těstovin vmíchej opečenou slaninu. Počkáš asi 30 vteřin, pak vlij vejce se sýrem a hned míchej – těstoviny musí být horké, ale ne příliš (aby se vejce nesrazila). Přidávej po lžících vodu z těstovin, dokud nevznikne krémová, vláčná omáčka. - Servíruj:
Ozdob zbylým parmazánem, čerstvě mletým pepřem a třeba cherry rajčátky.