Kuchyň dělá člověka: Petr „Nasty“ Cerha

23. května 2025
Kuchyň dělá člověka: Petr „Nasty“ Cerha
Tohle focení bylo velice zábavné. Ještě, aby ne, když jsme navštívili Nastyho, který je vyhlášeným stand-up komikem! Civilním jménem Petra Cerhu můžete znát, ale také jako dlouholeztého moderátora (nejen) rádia Evropa 2 a ti, kdo vyrostli na hip-hopu také jako jednoho z našich nejlepších beatboxerů své doby! Nasty bydlí se svou snoubenkou Tess Lojkáskovou v krásném domě v Praze Slivenci, hned vedle úžasné přírody.
 
Kuchyň dělá člověka: Petr „Nasty“ Cerha

Kuchyň dělá člověka

Kuchyň dělá člověka je pravidelná série fotografa Derecka Harda, držitele ocenění Czech Press Photo. Nejsou to jen šaty, co dělají člověka. U nás v Potten & Pannen - Staněk věříme, že nejen oblečení odráží to, jací jste, ale stejným způsobem o vás vypovídá i vybavení vaší kuchyně a to, jakým způsobem vaříte.
Proto vás každý měsíc pozveme domů k zajímavým osobnostem z české a slovenské scény a necháme vás nahlédnout pod pokličku jejich kuchyně.

Kde momentálně bydlíš a s kým?
Bydlím doma. A bydlím se snoubenkou. Když se zdrží vydání tohoto rozhovoru, tak to už bude manželka. Doufám. 

Sdílíš obydlí také s nějakými němými tvářemi?
Napsal bych právě snoubenku, ale naštěstí my jsme vcelku oba neněmí. Prostor s námi sdílí Kaira. Kaira je 3letá fenka československého vlčáka. 

Jak bys popsal svoje bydlení v jedné krátké větě?
Úžasné bydlení snů s nekonečnou zahradou. (Nekonečnou myšleno v rámci údržby.) 

Terky pánev – na ni mě sbalila.

Tohle na Foodoře nenajdeš.

Platí u vás doma, že kuchyně je srdcem domu/bytu?
Ano, protože v ní oba trávíme hodně času, hlavně u lednice.

Čeho si na vaší kuchyni nejvíce považuješ a proč?
Velké pracovní desky. Když vařím, je na ní snad vše včetně mladšího syna, a stejně se všichni vejdeme.

Vyjmenuj tři věci, bez kterých se neobejdeš v kuchyni?
Přítelkyně a její pánev :) Jak se říká: „nejsem tak bohatý, abych si kupoval laciné věci“. Zrovna pánev je věc, kterou mám rád kvalitní, pevnou, a i se rád o ni starám. Rýžovar a mixér.  

Bez kterých věcí se Nasty v kuchyni neobejde?

Jaká ingredience ti nikdy nesmí chybět v lednici nebo ve spíži?
Tvaroh, Lučina, vločky a něco sladkého :)

Co jsi naposledy uvařil?
Panenku s rýží a salátem. Bohužel neumím komplikovaná jídla, ale vařím rád. Od komplikovaných a těch nejlepších jídel je tu Terka.

Považuješ se za dobrého kuchaře?
V těch jednoduchých jídlech jsem obstojný, učím se podle Googlu, ale ne vždy to tak i vypadá… má to mnohdy horší rozlišení :)

Co bys uvařil vzácné návštěvě, kdybys chtěl udělat opravdu dojem?
Kdybych chtěl udělat opravdu dojem, tak bych je vzal k nám na Slivenec do hospody :) Ale já osobně asi hamburger s batátama, těstoviny, krájenou svíčkovou s kuskusem.

Co ty a hudba? Co si rád pustíš třeba při vaření?
Aktuálně Vojtaana, Refew mě baví, a i nového Jamese Colea.

Máme vlka – naštěstí toho příjemného

Která světová kuchyně je tvoje nejoblíbenější?
Na pořadí záleží – italská, mexická, thajská, čínská.

Máš oblíbený nějaký originální pokrm, u kterého by ses podělila o recept s našimi čtenáři?
Tak asi špagety carbonara. Dobré těstoviny, mám rád mnohdy placatější (omlouvám se, neznám profi výrazy), slanina, chilli, parmazán. Dávám větší počet vajec s tím, že už je dám do hotových špaget a samo se to „dodělá“. Tedy jsem vyznavač vláčnější formy… přesný opak oproti fotografii – to jsem vám chtěl ukázat, že to umím i na jiný způsob.  

Preferuješ sladké nebo slané?
Jak kdy, ale sladké je moje guilty pleasure.

Hranolky nebo salát?
Salát.

Kávu nebo čaj?
Kávu nepiji, vím, že jakmile bych se napil, byl bych závislý. Černý čaj s medem.

Kdyby sis mohl vybrat kohokoliv na světě (žijící i nežijící osobnost), s kým povečeříš?
Arnold Schwarzenegger. Fascinuje mě barvitost jeho pracovního života.

Dáváš přednost velkým hostinám, kdy se sejde hodně lidí u jednoho stolu, nebo jsi spíš pro komornější stolování?
Velké hostiny. Mám rád rodinu a přátele při sobě.

Kancelář

Vážím si dítěte, které ve mně zůstalo.

Patří k výjimečným okamžikům u vašeho stolu i nějaký slavnostní jídelní servis?
Vánoční sada je asi nejpropracovanější. Tu bych rád zmínil, protože svého času jsem ji měl plné auto, když se to vezlo domů. Zbytek je normálnějšího charakteru.

K jídlu patří neodmyslitelně i pití. Povíš nám, jaké máš rád alko a nealko?
Studenou vodu! Když už se chci rozšoupnout, tak perlivou.

Co bys doporučil za kuchyňskou vychytávku, kterou jsi objevil v poslední době?
Když si dáte při krájení cibule vodu do pusy, tak potom nebrečíte.

Co ti ve vaší kuchyni chybí, aby se stala kuchyní snů?
Nic, již je snová:)

Nahlédněte do kuchyně dalších známých osobností

Nahlédněte do kuchyně dalších známých osobností