Hovězí s cajunským kořením podle Pavla Maurera

19. února 2024
Hovězí s cajunským kořením podle Pavla Maurera
Pavla Maurera gastronomické scéně určitě nemusíme představovat. Zakladatel žebříčku kvality restaurací Maurerův výběr Grand Restaurant a renomovaný gastronomický publicista si pro vás připravil recept na hovězí s cajunským kořením, který si přivezl z New Orleans. 

Ideální přílohou pro toto hutné jídlo plné chuti a šťávy je rýže nebo vaše oblíbené pečivo.

Obtížnost: střední
Příprava: 60 minut
Doba vaření: 12 hodin
Počet porcí: 6
Hovězí s cajunským kořením podle Pavla Maurera

Ingredience

  • 700 g hovězího vrchního šálu 
  • 500 ml hovězího vývaru 
  • 3 stonky řapíkatého celeru 
  • 3 mrkve 
  • 2 petržele 
  • 1 velká bílá cibule 
  • 4 lžíce olivového oleje extra virgin 
  • 1 lžička růžové soli 
  • čerstvě namletý červený kampotský pepř 
  • 2 snítky čerstvého tymiánu a rozmarýnu 
  • 1 lžíce cajunského koření (namletá suchá paprika červená, žlutá, zelená, chilli, červený a černý pepř, citronový prášek, sušená petržel, česnek) 

Co by se vám mohlo hodit k přípravě a servírování

  1. Maso nakrájejte na kostičky asi 2x2 cm, obalte v koření a zprudka orestujte na olivovém oleji.
  2. Vložte do hrnce na pomalé vaření spolu s teplým vývarem.
  3. Na další pánvi současně orestujte cibuli a všechnu nakrájenou zeleninu. Z pánve přesuňte do hrnce na pomalé vaření.
  4. Dolijte vývarem, dokud nejsou všechny ingredience ponořené.. 
  5. Lehce osolte, opepřete čerstvým pepřem a přidejte čerstvý tymián a rozmarýn. 
  6. Zapněte večer před spaním a nechte táhnout alespoň 12 hodin.  Maso bude křehké  a šťáva skvěle prostoupena chutěmi koření. 

Náš tip: K přípravě můžete použít elektrický pomalý hrnec nebo litinový hrnec na pomalé vaření STAUB. Směs přikryjte pokličkou a nechte péct přes noc v troubě předehřáté na 80 stupňů,