Pavla Maurera gastronomické scéně určitě nemusíme představovat. Zakladatel žebříčku kvality restaurací Maurerův výběr Grand Restaurant a renomovaný gastronomický publicista si pro vás připravil recept na hovězí s cajunským kořením, který si přivezl z New Orleans.
Ideální přílohou pro toto hutné jídlo plné chuti a šťávy je rýže nebo vaše oblíbené pečivo.
Obtížnost: střední
Příprava: 60 minut
Doba vaření: 12 hodin
Počet porcí: 6
Ideální přílohou pro toto hutné jídlo plné chuti a šťávy je rýže nebo vaše oblíbené pečivo.
Obtížnost: střední
Příprava: 60 minut
Doba vaření: 12 hodin
Počet porcí: 6
Ingredience
- 700 g hovězího vrchního šálu
- 500 ml hovězího vývaru
- 3 stonky řapíkatého celeru
- 3 mrkve
- 2 petržele
- 1 velká bílá cibule
- 4 lžíce olivového oleje extra virgin
- 1 lžička růžové soli
- čerstvě namletý červený kampotský pepř
- 2 snítky čerstvého tymiánu a rozmarýnu
- 1 lžíce cajunského koření (namletá suchá paprika červená, žlutá, zelená, chilli, červený a černý pepř, citronový prášek, sušená petržel, česnek)
Co by se vám mohlo hodit k přípravě a servírování
- Maso nakrájejte na kostičky asi 2x2 cm, obalte v koření a zprudka orestujte na olivovém oleji.
- Vložte do hrnce na pomalé vaření spolu s teplým vývarem.
- Na další pánvi současně orestujte cibuli a všechnu nakrájenou zeleninu. Z pánve přesuňte do hrnce na pomalé vaření.
- Dolijte vývarem, dokud nejsou všechny ingredience ponořené..
- Lehce osolte, opepřete čerstvým pepřem a přidejte čerstvý tymián a rozmarýn.
- Zapněte večer před spaním a nechte táhnout alespoň 12 hodin. Maso bude křehké a šťáva skvěle prostoupena chutěmi koření.
Náš tip: K přípravě můžete použít elektrický pomalý hrnec nebo litinový hrnec na pomalé vaření STAUB. Směs přikryjte pokličkou a nechte péct přes noc v troubě předehřáté na 80 stupňů,
Mohlo by vás zajímat
19. února 2024
Kuchyň dělá člověka: Pavel Maurer
19. června 2023
Vlašský salát podle rodinného receptu podle manželů Linkových
15. ledna 2024
Irská káva podle nejlepšího českého barmana
18. září 2023