Irská káva podle nejlepšího českého barmana

18. dubna 2024
Irská káva podle nejlepšího českého barmana

Jan Šebek, vítěz českého finále nejprestižnější barmanské soutěže Diageo World Class, se s námi podělil o jeho speciální recept na Irskou kávu. Svou verzi známého nápoje pojmenoval Guatemala Coffee podle domoviny použitého rumu. Tento legendární koktejl vznikl na irském letišti, aby zahřál pasažéry, kterým z důvodu špatného počasí zrušili let domů. Prohřejte se v zimních mrazivých dnech tímto lahodným nápojem od hlavy až k patě. 

Obtížnost: lehká
Doba přípravy: 15 minut
Počet porcí: 1

Irská káva podle nejlepšího českého barmana

Ingredience

  • 25 ml Zacapa Centenario 
  • 10 ml karamelového sirupu
  • 60 ml filtrovaná káva z Guatemaly nejlépe s tóny mléčné čokolády
  • 40 ml vysokoprocentní smetany
  • tonka fazole

Co by se vám mohlo hodit k přípravě a servírování

Postup

  1. Smíchejte rum, karamelový sirup a připravenou kávu.
  2. Smetanu si vyšlehejte do tuhé konzistence a následně přidejte na vrch skleničky s nápojem. 
  3. Na vrch smetanové čepice nastrouhejte tonka fazole.