Domácí ledový čaj slazený ovocem

19. března 2024
Domácí ledový čaj slazený ovocem
Připravte si ledový čaj bez jediné lžičky cukru. Místo něj použijte čerstvé ovoce, které podtrhne jeho přirozenou chuť a navíc udělá z osvěžujícího nápoje skleničku plnou vitamínů a antioxidantů. 

Obtížnost: jednoduchá
Doba přípravy: 15 minut
Doba chlazení: 3 hodiny

 
Domácí ledový čaj slazený ovocem

Ingredience

  • 1,2 l vody (nejlépe filtrované)
  • 4 porce ovocného čaje
  • 1 polévková lžíce sušeného ibišku
  • 1 krvavý pomeranč
  • 8 jahod
  • 100 g borůvek
  • 7 snítek máty

Co by se vám mohlo hodit k přípravě a servírování

Postup

  1. Do rychlovarné konvice dejte vařit 1,2 l vody na 100 °C. Do konvice s čajovým sítkem odměřte 4 porce čaje nebo vložte 4 čajové sáčky, přidejte ibišek a nechte louhovat podle návodu na obalu. 
  2. Čaj nechte vychladnout a přelijte jej do džbánu.
  3. Nakrájejte krvavý pomeranč na měsíčky a přidejte ho do džbánu.
  4. Jahody nakrájejte na plátky a dejte do džbánu. Nakonec vhoďte borůvky a čerstvou mátu.
  5. Směs s ovocem nechte chladit po dobu 3 hodin a podávejte s ledem.

Náš tip: Pro ještě lahodnější chuť čaje použijte při přípravě receptu filtrovanou vodu. Speciální filtr v kohoutkové vodě totiž redukuje látky ovlivňující její chuť a vůni jako jsou chlór, herbicidy, pesticidy a zbytky léčiv.