
TOP make up artist, fashion designér a majitel streetwear značky WTF? Milan Švingál se s námi podělil o bezlepkovou citronovou bábovku, která je jednoduchá, rychlá, citronově svěží a neskutečně vláčná.
Obtížnost: jednoduché
Doba přípravy: 30 minut + 35 minut pečení
Počet porcí: cca 8-10
Obtížnost: jednoduché
Doba přípravy: 30 minut + 35 minut pečení
Počet porcí: cca 8-10

Ingredience
- 160 g Liana cake mix (bezlepková směs na pečení koláčů)
- 100 g kokosový cukr
- 4 ks citronový cukr
- 2 ks vejce
- 2 ks citronová kůra
- 1 ks prášek do pečiva
- 50 ml ghee máslo
- 100 ml rostlinné mléko
- 50 ml limoncello
- šťáva ze 2 citronů
- šťáva ze 4 limetek
- agáve sirup na oslazení polevy podle chuti
Co by se vám mohlo hodit k přípravě
Postup
- Vyšlehejte zvlášť bílky a žloutky s citronovým cukrem.
- Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, zbytek cukru, citronovou kůru, mléko, změklé ghee máslo, citronovou šťávu a limoncello. Poté jemně přimíchejte žloutky s cukrem, a nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků, aby těsto zůstalo nadýchané.
- Těsto nalijte do vymazané bábovkové formy a pečte přibližně 35 minut při 250–270 °C.
- Na polevu odšťavněte limetky, smíchejte s agáve sirupem a přiveďte k varu. Upečenou bábovku ve formě propíchejte vidličkou a přelijte polovinou sirupu. Po vychladnutí bábovku vyklopte a zbytek sirupu nalijete shora, aby byla bábovka šťavnatá.