Parametry a popis
Parametry
Rozměry (h × v × š) | 0 × 0 × 0 cm |
Hmotnost | 0,3 kg |
Materiál rukojeti | micarta |
Délka čepele | 14 cm |
Popis
Kompaktní kuchařský nůž z kolekce Spectrum pochází z dílen německé značky Zwilling, jež vyrábí ergonomické nože s nadstandardní kvalitou a životností. Nůž zaujme třínytou rukojetí z odolné Micarty a ozdobnou nerezovou patkou na jejím konci.
Nůž s čepelí dlouhou 14 cm a celkovou délkou 26,2 cm představuje spojení velkého kuchařského nože a menšího nože na zeleninu. Je to multifunkční nůž, se kterým pokrájíte maso, posekáte bylinky i očistíte a nakrájíte zeleninu.
Produkt najdete pod
Dlouhý popis
Kompaktní kuchařský nůž
Vyplňuje mezeru mezi velkým a malým nožem. Je to multifunkční nůž, který si poradí s širokou škálou kuchyňských úkolů. Je dostatečně dlouhý, a tak může být používán jako klasický kuchařský nůž k posekání bylinek i pokrájení masa. Zároveň jej díky kratší délce se hodí i na očištění či nakrájení zeleniny. Díky nižší hmotnosti a perfektnímu vyvážení jej můžete používat při práci i delší dobu, aniž vám ztěžknou ruce.


Nadčasová elegance + absolutní vyváženost + optimální výkon = nože Spectrum Zwilling
Série nožů Spectrum německé značky Zwilling zaujme elegantním designem zkrácené záštity a speciální rukojeti z Micarty. Pro výrobu nožů byla použita vysoce kvalitní nerezová ocel RCF, díky níž jsou nože určeny jak náročným hobby tak i profesionálním kuchařům. Kolekce nabízí nože různých velikostí a tvarů – od špikovacích až po kuchařské či japonské nože. Všechny se vyznačují precizním zpracováním a dlouhou životností. Spojují špičkový výkon a luxusní vzhled, který zapadne do každé moderní kuchyně. Spojují tradiční řemeslo, moderní styl a odpovědnou výrobu. Jsou skvělou volbou pro každodenní vaření.
Vylepšený tvar záštity, která slouží nejen k efektivní ochraně prstů, poskytuje zároveň pevnou oporu prstům a vyvažuje celý nůž, aby používání nožů bylo pohodlnější a především bezpečnější. Její zúžený tvar představuje větší kontrolu nad krájením a umožňuje plné ostření čepelí nožů.
Nože jsou kované z jednoho kusu oceli technologií Sigmaforge® a kalené metodou Friodur® pro vyšší tvrdost, odolnost a dlouhotrvající ostrost. Speciální RCF ocel navíc snižuje dopad na životní prostředí při zachování maximální kvality. Ergonomická rukojeť z materiálu Micarta je příjemná na dotek, odolná vůči vlhkosti i kyselinám a zajišťuje pohodlný, bezpečný úchop. Celkově je konstrukce nože dokonale vyvážená pro snadnou a přesnou práci.
- speciální směs RCF nerezové oceli vyráběná exkluzivně pro Zwilling J.A. Henckels
- Sigmaforge® – nůž vykován z jednoho kusu oceli (žádné sváry ani spoje)
- Friodur® – tvrzení mrazem pro dlouhotrvající ostrost, jež se snadno obnovuje
- ruční doostření a leštění, kontrola laserem
- bezespárá ergonomická rukojeť z odolné Mycarty s ozdobnou nerez patkou
- zakřivený tvar záštity – chrání prsty a nůž je dokonale vyvážený
- tvrdost cca 55-58 HRC Rockwellovy stupnice
- doživotní záruka na výrobní vady čepele
- lze mýt v myčce nádobí, doporučeno ruční mytí
- vyrobeno v Německu
Vysoce kvalitní směs oceli
Pro výrobu nožů používá společnost Zwilling J. A. Henckels speciální vysoce kvalitní směs oceli s optimálním poměrem chromu a uhlíku, jenž je vyráběná exkluzivně pro specifické potřeby nožů Zwilling. V kombinaci s propracovanými výrobními technologiemi a řemeslným knoh-how tak vznikají nože s dlouhotrvající ostrostí, které jsou robustní, extrémně odolné, flexibilní a samozřejmě korozi odolné. Výsledná tvrdost oceli je přibližně 57 HRC Rockwellovy stupnice.

FRIODUR® – tvrzení oceli mrazem
Speciální postup kalení, tedy tvrzení nožů, patentovanou technologii FRIODUR® spočívá v tvrzení mrazem. Temperování oceli harmonizuje její molekulární strukturu, odstraňuje vnitřní pnutí v oceli, vytváří výjimečnou pružnost a předchází zlomení čepele.

Sigmaforge® – nůž vykován z jednoho kusu oceli
Nože jsou vykovány z jediného kusu oceli patentovanou technologií SIGMAFORGE®, která ještě více vylepšuje skvělé vlastnosti kvalitní oceli – nože jsou pevnější a ostří je houževnatější a déle odolává otupení.

Laserem kontrolované ostří ve tvaru písmene "V"
Kuželovitý profil čepele a laserem kontrolované ostří ve tvaru písmene "V" zajišťuje excelentní a dlouhotrvající ostrost. Bezchybná geometrie a dokonalé vyvážení nože pak zaručují přesné a bezpečné vedení řezu, které neunaví vaši ruku ani při delším používání.
Broušení nožů Zwilling
Každý i ten sebelepší nůž dříve či později ztratí svou původní ostrost a je potřeba jej nabrousit. A to i když používáte vhodná dřevěná či plastová prkénka na krájení. A protože tupý nůž je nebezpečnější než ostrý, doporučujeme nože pravidelně brousit či udržovat ostří za pomoci ocílky. Pokud na noži vznikne "zub" či deformita, doporučujeme nůž co nejdříve svěřit do rukou odborníka. Rádi vám zprostředkujeme broušení nožů přímo u výrobce, nebo doporučíme osvědčené nožířství.
K ostření nožů Zwilling doporučujeme používat originální brousky, ocílky a brusné kameny Zwilling. Vhodnou alternativou jsou však i brousky AnySharp. Personál prodejen Potten & Pannen - Staněk vám kdykoli rád předvede správný postup ostření nožů, případně si můžete přečíst vše potřebné o broušení v našem blogovém článku zde.
Příběh značky Zwilling – více než 290 let úspěšné historie
V roce 1731 zapsal Peter Henckels známku ZWILLING do rejstříku nožířů v německém Solingenu a položil tak základy mezinárodní společnosti, která je dnes známá po celém světě. O 40 let později se narodil Johann Abraham Henckels, který dal společnosti jméno, jež platí dodnes. To byl jen začátek neobyčejně úspěšného příběhu ze Solingenu, jehož kapitola se psala a stále píše po celém světě. Výjimečný úspěch jedné z nejstarších značek na světě je založen na kvalitě inovativních výrobků, které dodnes určují mezinárodní standardy.
