Fat Brothers
Směs na pečení Francouzský perník s mandlemi, meruňkami a švestkami
Parametry a popis
Parametry
Rozměry (h × v × š) | 0 × 0 × 0 cm |
Hmotnost | 0,38 kg |
Popis
Vláčný perník z pohankové mouky, plný nasekaných mandlí, lyofilizovaných meruněk a švestek. Do směsi stačí přidat rozpuštěné máslo, 1 vejce a med. Perfektní také jako dárek pro všechny, kteří rádi pečou a chybí jim na to čas. Pečicí směs je uložená ve skleněné, snadno uzavíratelné dóze. Pro sváteční pohoštění i přátelská setkání.
Produkt najdete pod
Dlouhý popis
Francouzský perník s mandlemi, meruňkami a švestkami, 380g
Prémiová pečicí směs od ryze českého výrobce, smíchaná exkluzivně pro Potten & Pannen-Staněk. Stačí k ní přidat 3 běžné ingredience a za necelou hodinku máte hotovo a hosté mohou dorazit.
K sypkým ingrediencím té nejvyšší kvality už stačí přidat jen 1 vejce, 90 g rozpuštěného, vychladlého másla a 90 g medu, abyste vytvořili těsto na naprosto exkluzivní moučník. Máslo můžete použít i jen změklé na pokojovou teplotu, ale bude vás stát o trochu více úsilí dosáhnout jednolité směsi s ostatními surovinami.
Postup:
V míse nejdříve ručním šlehačem promíchejte přidávané ingredience, dokud se pěkně nepropojí. Následně k nim přisypte směs ze sklenice a znovu krátce promíchejte, aby se vše spojilo do jednolité hmoty (u ručního šlehače raději vyměňte metličky za hnětací háky). Nakonec vzniklé těsto nalijte do máslem či sádlem vymazané a polohrubou moukou či kokosem vysypané formy. Pečte cca 40 minut v troubě vyhřáté na 170 °C. (Pečte dokud dovnitř zapíchnutá špejle nezůstane suchá.) Výsledkem je luxusní perník lahodné, lehounce nakyslé chuti , doplněné chutí křupavých sladkých mandlí.
Takto vzniklá směs je vhodná pro chlebíčkové formy, v perník ale s úspěchem upečete i zapékacích mísách na lasagne nebo v menším pekáčku.
Luxusní perník z pohankové mouky, s velmi příjemnou chutí, ve které je znát přítomnost meruněk i švestek se hodí jak ke kávě, tak čaji či jinému teplému nápoji, chutnat vám bude například i s grogem, punčem nebo griotkou.
Složení:
pšeničná mouka, třtinový cukr, mandle, pohanková mouka, lyofilizované meruňky, lyofilizované mandle, prášek do pečiva, směs koření, sůl
Energetická hodnota (kJ/kcal): 1653/395
Alergeny: obiloviny obsahující lepek, skořápkové plody
Výživové hodnoty ve 100 g výrobku:
Tuky: 9,9 g z toho nasycené mastné kyseliny 0,9 g
Sacharidy: 64 g z toho cukr 29 g
Bílkoviny: 9,6 g
Sůl: 1,6 g
Co to je lyofilizované ovoce?
Mrazem sušené ovoce, které neobsahuje žádné přidané konzervanty nebo umělá sladidla. Vůní, vzhledem i chutí je tak téměř srovnatelné s čerstvým ovocem.
Dvojnásobná radost i užitek
S minimem úsilí stvoříte delikatesu, kterou okouzlíte při každé party či rodinné sešlosti. Uzavíratelnou skleněnou dózu využijete následně v kuchyni na uskladnění sypkých surovin či semínek. Všechny přísady jsou v průhledné dóze sesypány tak, aby šly nejen dobře vysypat ven, ale také pěkně vypadaly. Pořídíte tak i perfektní dárek pro přátele či blízké, holdující dobrému jídlu.
Jídlo je požitek, ne počítání kalorií!
To je motto jednoho ze zakladatelů firmy, špičkového kuchaře Roberta Chejna. Pečicí směsi Fat Brothers jsou připravované podle osvědčených receptů na lahůdky, které servírují v restauraci hotelu Chateau Kotěra. V praktické dárkové sklenici jsou namíchané sypké ingredience, se kterými je opravdu radost pracovat. Žádný z produktů neobsahuje konzervanty ani umělá dochucovadla.
Do směsí na pečení Fat Brothers v dárkových sklenicích následně stačí přidat 1-3 ingredience, dobře promíchat a za chvilku máte hotový vynikající dezert nebo chutný chléb.
Uprostřed anglické zahrady nedaleko Kolína najdete krásný zámecký hotel Chateau Kotěra, s vynikající restaurací, odkud nápady na nové směsi vycházejí. Provozovatelem a zároveň i manažerem restaurantu je totiž milovník dobrého jídla, zakladatel legendární La Provence a špičkový kuchař Robert Chejn, rovněž jeden ze zakladatelů značky Fat Brothers.
Podobné produkty
Ostatní si také kupují
Recepty a rady
03. dubna 2024
Shakshuka: Barevná snídaně z jednoho hrnce
02. října 2023
Bezlepkové mini bábovky s jablky
02. června 2023
Všechny chutě medu II aneb Tajemství v medu ukrytá
01. ledna 0001