Parametry a popis
Parametry
Rozměry (h × v × š) | 0 × 0 × 0 cm |
Hmotnost | 4,14 kg |
Odnímatelná rukojeť | ne |
Průměr | 34 cm |
Indukční ohřev | ano |
Nepřilnavý povrch | ne |
Myčka nádobí | ano |
Popis
Kulatá litinová pánev Staub o průměru 34 cm se dvěma úchyty. Perfektní pomocník při přípravě šťavnatých steaků.
Produkt najdete pod
Dlouhý popis
Litinová pánev Staub se dvěma úchyty, Ø 34 cm
Litinová pánev Staub o průměru 34 cm se dvěma úchyty je obzvláště vhodná na přípravu všech druhů masa, můžete ji ale využít i jako soté pánev. Steaky, filety, medailonky se rychle zatáhnou a zůstanou uvnitř šťavnaté. Samozřejmě můžete litinovou pánev použít i na celou řadu dalších surovin, můžete restovat čerstvou zeleninu i připravit nadýchané palačinky.
Díky litinovým úchytům můžete pánev používat i v troubě. Maso můžete krátce osmahnout, aby se zatáhlo a zůstalo uvnitř šťavnaté, a dopéci jej v troubě.
Litina je oblíbená šéfkuchaři pro svou schopnost akumulace a následné rovnoměrné distribuce tepla po celém svém povrchu.
- Extrémně odolná smaltovaná litina
- Vhodné na všechny typy varných povrchů, včetně indukce, i do trouby
- Vhodné do trouby až do 250°C
- Servírování z trouby nebo sporáku přímo na stůl
- Vnější hladký smalt svým povrchem a sytou barvou připomíná majolikovou keramiku
Rozměry pánve:
- Průměr 34 cm
- Hmotnost 4,14 kg
- Rozmět včetně úchytů: 41,2 cm
- Výška 6 cm
- Průměr dna 30 cm
- Síla dna 0,4 cm
Pánev na indukci, do trouby i na gril

Kulatou smaltovanou pánev se dvěma úchyty můžete používat na jakémkoli tepelném zdroji (i na grilu), je vhodná i na indukci i na zapékání v troubě.
Speciální vnitřní smalt - maso ještě šťavnatější

Matný černý vnitřní smalt je typický pro litinu od Staubu. Obsahuje krystalky křemene, takže je ještě odolnější vysokým teplotám a poškrábání. Drobné prohlubně, ve kterých se koncentruje vypečená šťáva, zvýrazní přirozenou chuť masa.
Materiál

Litina je velmi odolná vůči teplotním šokům, ale také je odolná vůči poškrábání. Její stálý vzhled a nadčasový design se ideálně hodí i pro servírování přímo z hrnce. Díky svému nepřilnavému povrchu se hodí i na karamelizování, restování, dušení ale především pro pomalé vaření. Litinové nádobí Staub se velmi lehce udržuje a je velmi pohodlné při používání.
Výroba
Samotná výroba litinového nádobí zahrnuje stovky vizuálních i technických kontrol. Proto si můžete být jistí jedinečnou kvalitou a precizností se kterou do vaši domácnosti vstoupí nádobí Staub.

Odlévání litého nádobí není lehký úkol. Výroba začíná přípravou hliníkové formy, díky které vznikne písková forma určená pouze k jednomu odlitku. Odlévání taveniny ze surového železa a koksu probíhá automaticky, pod dozorem lidského oka. Z odlitku je na vibrujícím pásu postupně sklepán zbytek pískové formy a následně se ručně začišťuje.

Výrobek už má konečný tvar, ale ještě potřebuje hodně péče, aby měl vlastnosti, které jsou pro litinu typické. Pak už je na řadě zušlechťování, kdy výrobek prochází obroušením nálitků, otryskáváním ocelovým pískem a smaltováním, které probíhá až ve 3 vrstvách. K dokončení jedinečného hrnce už chybí jen vypálení při teplotě 800°C po dobu 30 minut.

Jedinečné litinové nádobí, který má nejen perfektní vlastnosti ale také osobitý design přímo z Francie. I tak by se dala definovat značka Staub. Představte si rok 1974 a francouzské Alsasko, které je proslulé díky bohatým zkušenostem nejen v oblasti kulinářství ale také kvůli řemeslným dovednostem. Právě zde založil Francis Staub společnost, která se jen o pár let později spojila s michelinským šéfkuchařem Paulem Bocusem, aby propůjčil svou tvář nádobí, které by podle něj nemělo chybět v žádné domácnosti. Logo značky STAUB se skládá z obrázku čápa, který je tradičním znakem Alsaska a nápisu STAUB odkazující na jedinečnost značky pocházející z Francie.