Knihy
Kulinárium, kuchařka Zdeňka Pohlreicha
Parametry a popis
Parametry
Rozměry (h × v × š) | 0 × 0 × 0 cm |
Hmotnost | 1,372 kg |
Popis
Kuchařka se 100 recepty a 17 metodikami, s lákavými fotografiemi jídel a osobitými ilustracemi od Josefa Blechy a Lukáše Hudce.
Produkt najdete pod
Dlouhý popis
Kulinárium, kuchařka Zdeňka Pohlreicha
Vařte doma v klidu. Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich vás polopatě seznámí s "taji" kuchařských metod. Jakmile je totiž zvládnete, už vás nic nezaskočí při přípravě jakéhokoli pokrmu.
„O receptech vaření není,“ říká Zdeněk Pohlreich. „Celý vtip je v tom, že jakmile ovládnete pravidla, už se jen zajímáte o nabídku matky přírody, kterou zpracujete tím nejlepším možným způsobem.“
Abychom vás naladili, zkuste si připravit jeden ze 100 receptů, který v kuchařce najdete:
Berlínský řízek s polníčkovým salátem
Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4
Ingredience:
600 g vepřové kýty
4 lžíce kremžské hořčice
4 lžíce strouhaného křenu
150 g hladké mouky
1 vejce
100 g strouhanky
zhruba 300 ml rostlinného oleje
na smažení
sůl
1 citron k podávání
Salát
200 g polníčku
1 malá šalotka
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce vinného octa
2 lžíce citronové šťávy
3 lžíce extra panenského olivového oleje
4 lžíce vody
sůl
Postup:
- Kýtu rozkrájejte na čtyři stejně silné plátky, naklepejte je a osolte z obou stran. Hořčici smichejte s křenem a směsi potřete řizky po jedne straně.
- Obalte je v trojobalu – nejdřive v mouce, pak v rozšlehanem vejci a nakonec ve strouhance.
- V hrnci rozehřejte zhruba 4cm vrstvu oleje a usmažte v něm na vyššim střednim stupni obalené řízky dozlatova, zhruba 3 minuty z každe strany.
- Délka smaženi záleži na výšce masa. Vyjměte je a nechte přebytečný tuk okapat na papirové utěrce.
Polniček operte a nechejte okapat. Šalotku nakrajejte nadrobno a prošlehejte ji s hořčici, solí, octem, citronovou šťavou, olivovym olejem a vodou dohladka. Přelijte přes polniček a podávejte s řizkem a měsíčkem citronu.
Tak přejeme dobrou chuť!
Podobné produkty
Ostatní si také kupují
Recepty a rady
06. listopadu 2024
Italské těstoviny jako královny každé kuchyně
20. října 2024
Řecký salát podle Adriany Žiačkové
25. září 2024
Kuchyň dělá člověka: Miloš Staněk
20. září 2024