Parametry a popis
Parametry
Rozměry (h × v × š) | 0 × 0 × 0 cm |
Hmotnost | 1,08 kg |
Popis
Velké balení pro domácí kynutý chléb, který si sami velmi jednoduše připravíte. Bez syntetických konzervantů a umělých dochucovadel. Pečicí směs již obsahuje droždí, stačí přidat jen 2 vejce, vodu a olej.
Produkt najdete pod
Dlouhý popis
Kynutý chléb s celozrnnou moukou, 1080 g
Prémiová pečicí směs od ryze českého výrobce, smíchaná ze sypkých ingrediencí té nejvyšší kvality.
Směs vysypte do mísy, přidejte 2 vejce, 700 ml vlažné vody a 8 lžic oleje. Hmotu je třeba dobře prohníst, dokud těsto není hladké a neodlepuje se od stěny. V této části přípravy vám může významně pomoci kuchyňský robot. Hotové těsto přikryjte utěrkou a nechejte 30 minut vykynout. Pak přendejte do olejem vymazané formy, ve které budete chleba péct; vhodná je například forma na biskupský chlebíček. Potřete slanou vodou a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 30 minut. Vyzkoušejte špejlí, zda je správně propečen – pokud ji vytáhnete suchou, chléb je hotový.

Tip:
Do těsta můžete přidat například sušená rajčata, olivy, tymián, rozmarýn nebo ořechy a vytvářet ak originální chlebíky podle své fantazie.

Složení:
hladká mouka, celozrnná mouka, cukr, sůl, sušené droždí
Energetická hodnota (kJ/kcal): 1402/335
Alergeny: obiloviny obsahující lepek
Výživové hodnoty ve 100 g výrobku:
Tuky: 1,9 g, z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g
Sacharidy: 64 g, z toho cukr 3,9 g
Bílkoviny: 12 g
Sůl: 1,8 g

Jídlo je požitek, ne počítání kalorií!
To je motto jednoho ze zakladatelů firmy, špičkového kuchaře Roberta Chejna. Pečicí směsi Fat Brothers jsou připravované podle osvědčených receptů na lahůdky, které servírují v restauraci hotelu Chateau Kotěra. V praktické dárkové sklenici jsou namíchané sypké ingredience, se kterými je opravdu radost pracovat. Žádný z produktů neobsahuje konzervanty ani umělá dochucovadla.
Do směsí na pečení Fat Brothers v dárkových sklenicích následně stačí přidat 1-3 ingredience, dobře promíchat a za chvilku máte hotový vynikající dezert nebo chutný chléb.
Uprostřed anglické zahrady nedaleko Kolína najdete krásný zámecký hotel Chateau Kotěra, s vynikající restaurací, odkud nápady na nové směsi vycházejí. Provozovatelem a zároveň i manažerem restaurantu je totiž milovník dobrého jídla, zakladatel legendární La Provence a špičkový kuchař Robert Chejn, rovněž jeden ze zakladatelů značky Fat Brothers.
