Pozdravy ze slunné Itálie – polévka z pečených rajčat podle Jamieho Olivera

Už se nemůžete dočkat dovolené? Jamieho inspirace polévkou Pappa al pomodoro, italskou rustikální klasikou, je to pravé, abyste si těšení zkrátili a přenesli se do dovolenkového módu hned.

Recept, inspirovaný kuchyní slunné Itálie, je 8. a také posledním receptem ze seriálu jedinečných receptů podle Jamieho Olivera, vzniklých pro kuchařku, spojenou s limitovanou edicí tyčového mixéru bamix® v designu navrženém tímto slavným britským kuchařem. 

bamix Jamie Oliver

bamix® Jamie Oliver obsahuje: tyčový mixér bamix® Swissline 200 W, stojan DE LUXE v barvě antracitu, kuchařku s osmi recepty v českém jazyce a tři vyměnitelné nože: multifunkční nůž, šlehací disk a míchací disk.

Jamie Oliver o spolupráci s bamixem® říká: „Jsem nadšený, že můžu spolupracovat se značkou bamix® a pomoci lidem rychle připravit úžasná jídla zcela od nuly. Tento geniální vynález je opravdový pomocník, kterého si budete chtít nechat a je vyrobený tak, aby vydržel navěky. Svůj mixér bamix® mám doma v kuchyni vždy při ruce a používám ho na spoustu různých věcí, např. na výrobu salsy, dresinku, voňavé kari pasty nebo pesta. Je to úžasný nástroj pro rychlou přípravu čerstvého jídla plného chutí, a to s minimální námahou. Je to jiná liga!“

Polévka z pečených rajčat

Počet porcí: 6

Nutriční hodnota: 229 kcal, 5,5 g tuků (0,9 g nasycených), 9,1 g bílkovin, 38,1 g sacharidů, 13,7 g cukrů, 0,1 g soli, 5,5 g vlákniny

Příprava: 80 min

Ingredience:

  • 2 kg zralých rajčat
  • 2 červené cibule
  • 1 litr domácího zeleninového vývaru
  • 1 bochník ciabatty (280 g) nebo jiného pečiva, co máte po ruce
  • 1 palička česneku
  • špetka sušeného oregana
  • několik snítek čerstvé bazalky
  • olivový olej
  • červený vinný ocet
  • extra panenský olivový olej
  • mořská sůl, černý pepř

Postup:

  • Troubu zapněte na 200 °C. Rajčata rozkrojte na půlky a položte je řeznou stranou směrem nahoru na velký pečicí plech.
  • Paličku česneku rozeberte na jednotlivé neoloupané stroužky. Cibule oloupejte a nakrájejte na 3 cm měsíčky, poté rovnoměrně vysypte na plech.
  • Vše posypte oreganem, dochuťte mořskou solí a černým pepřem, poté pokapejte olivovým olejem. Pečte v rozehřáté troubě 50 minut až 1 hodinu, nebo dokud nejsou rajčata měkká a lepkavá.
  • Následně celý obsah plechu seškrábněte do velké pánve, česnek vyndejte, teprve teď oloupejte a vymačkejte do směsi z rajčat.
  • Přilijte vývar, přidejte nahrubo nakrájené stonky bazalky s většinou lístků. Pár lístků si ponechejte na dozdobení. Rozkrojte bochník ciabatty napůl a jednu polovinu natrhejte do směsi na pánvi. Přiveďte k varu a nechte 10 minut zlehka vařit.
  •  Mezitím zbývající ciabattu nakrájejte na plátky a opékejte na grilovací pánvi na sucho na plotně rozpálené na vysokou teplotu, dokud okraje na obou stranách nebudou lehce opečené. Popřípadě můžete využit  troubu.
  • Pánev s rajčatovou směsí po 10 minutách odstavte z plotýnky, přilijte trochu červeného vinného octa a poté pomocí multifunkčního nože mixéru bamix® dohladka rozmixujte.
  • Hotovou polévku nalijte do misek, zakápněte extra panenským olivovým olejem a posypte zbývajícími  lístky čerstvé bazalky. Podávejte s opečenou ciabattou nebo jakýmkoli jiným pečivem, které máte po ruce.
Pozdravy ze slunné Itálie – polévka z pečených rajčat podle Jamieho Olivera

Související produkty

Limitovaná edice
Bamix tyčový mixér Jamie Oliver M200, antracitový, 200 W Bamix
3 999,-

skladem

Villeroy & Boch Casale Blu miska 0,6 l Villeroy & Boch
595,-

skladem

Akce -24%
Villeroy & Boch Artesano Provencal Verdure miska, 0,6 l Villeroy & Boch
595,-
450,-

skladem

Novinka
Villeroy & Boch To Go Indigo cestovní mísa s víkem L, 0,8 l Villeroy & Boch
1 045,-

skladem

Villeroy & Boch Soup Passion polévková miska, 0,5 l Villeroy & Boch
450,-

skladem na pobočce

Villeroy & Boch Casale Blu Alda miska 0,6 l Villeroy & Boch
595,-

skladem

Rosenthal Thomas Loft Miska, 11 cm Rosenthal
350,-

skladem

Novinka
Limitovaná edice
Bamix tyčový mixér Jamie Oliver M200, černý, 200 W Bamix
5 490,-

skladem