Jahody jsou tady! Ochutnejte, co si z nich připravuje Jamie Oliver

Ledová tříšť– granita - je velice jednoduchá na přípravu a za horkých letních dní opravdu osvěžující.

Jahodový recept je v pořadí už 6. recept ze seriálu jedinečných receptů podle Jamieho Olivera, vzniklých pro kuchařku, spojenou s limitovanou edicí tyčového mixéru bamix® v designu navrženém tímto slavným britským kuchařem. 

bamix Jamie Oliver

bamix® Jamie Oliver obsahuje: tyčový mixér bamix® Swissline 200 W, stojan DE LUXE v barvě antracitu, kuchařku s osmi recepty v českém jazyce a tři vyměnitelné nože: multifunkční nůž, šlehací disk a míchací disk.

Jamie Oliver o spolupráci s bamixem® říká: „Jsem nadšený, že můžu spolupracovat se značkou bamix® a pomoci lidem rychle připravit úžasná jídla zcela od nuly. Tento geniální vynález je opravdový pomocník, kterého si budete chtít nechat a je vyrobený tak, aby vydržel navěky. Svůj mixér bamix® mám doma v kuchyni vždy při ruce a používám ho na spoustu různých věcí, např. na výrobu salsy, dresinku, voňavé kari pasty nebo pesta. Je to úžasný nástroj pro rychlou přípravu čerstvého jídla plného chutí, a to s minimální námahou. Je to jiná liga!“

Granita z jahod a bazalky

Počet porcí: 6

Nutriční hodnota: 56 kcal, 0,1 g tuků (0 g nasycených), 0,7 g bílkovin, 13,8 g sacharidů, 13,8 g cukrů, 0 g soli, 0,9 g vlákniny

Příprava: 10 min + 60 minut macerování+ doba mrazení 

Ingredience:

  • 500 g jahod
  • 125 ml studené vody
  • 50 g cukru krupice
  • 3 snítky čerstvé bazalky
  • polovina citronu

Postup:

  • Odstopkujte a rozpulte jahody, nasypte je do velké mísy. Vmíchejte cukr a nechte 1 hodinu macerovat, dokud jahody nejsou lesklé a šťavnaté.
  • Do nádoby bamix® nasypte macerované jahody a přidejte většinu lístků bazalky. Vymačkejte trochu citronové šťávy a nalijte vodu.
  •  Pomocí multifunkčního nože rozmixujte dohladka, směs přendejte do velké, mělké plastové nebo keramické nádoby.
  • Dejte na 30 minut do mrazáku a poté pomocí vidličky seškrábejte ledové krystalky, abyste získali led. Nádobu vložte zpět do mrazáku a po dobu několika hodin postup každých 30 minut opakujte, dokud nebude mít směs podobu ledové tříště (granity).
  • Dozdobte zbývajícími lístky bazalky a okamžitě servírujte. Pokud nebudete granitu jíst hned, vyndejte ji z mrazáku asi 15 minut před podáváním.

chcete ochutnat nějakou jahodovou dobrůtku hned, bez čekání na její zmrznutí? Umixijte si s bamix® jako pírko lehkou jahodovou pěnu:

 

Jahody jsou tady! Ochutnejte, co si z nich připravuje Jamie Oliver

Související produkty

Limitovaná edice
Bamix tyčový mixér Jamie Oliver M200, antracitový, 200 W Bamix
3 999,-

skladem