Jahody jsou tady! Ochutnejte, co si z nich připravuje Jamie Oliver

21. října 2022
Jahody jsou tady! Ochutnejte, co si z nich připravuje Jamie Oliver

Ledová tříšť – granita - je velice jednoduchá na přípravu a za horkých letních dní opravdu osvěžující.

Granita z jahod a bazalky

Počet porcí: 6

Příprava: 10 min + 60 min macerování + doba mrazení 

Nutriční hodnota: 56 kcal, 0,1 g tuků (0 g nasycených), 0,7 g bílkovin, 13,8 g sacharidů, 13,8 g cukrů, 0 g soli, 0,9 g vlákniny
 

Jahody jsou tady! Ochutnejte, co si z nich připravuje Jamie Oliver

Jamie Oliver o spolupráci s bamixem® říká:
„Jsem nadšený, že můžu spolupracovat se značkou bamix® a pomoci lidem rychle připravit úžasná jídla zcela od nuly. Tento geniální vynález je opravdový pomocník, kterého si budete chtít nechat a je vyrobený tak, aby vydržel navěky. Svůj mixér bamix® mám doma v kuchyni vždy při ruce a používám ho na spoustu různých věcí, např. na výrobu salsy, dresinku, voňavé kari pasty nebo pesta. Je to úžasný nástroj pro rychlou přípravu čerstvého jídla plného chutí, a to s minimální námahou. Je to jiná liga!“

Ingredience

  • 500 g jahod
  • 125 ml studené vody
  • 50 g cukru krupice
  • 3 snítky čerstvé bazalky
  • polovina citronu

Postup

  1. Odstopkujte a rozpulte jahody, nasypte je do velké mísy. Vmíchejte cukr a nechte 1 hodinu macerovat, dokud jahody nejsou lesklé a šťavnaté.
  2. Do nádoby bamix® nasypte macerované jahody a přidejte většinu lístků bazalky. Vymačkejte trochu citronové šťávy a nalijte vodu.
  3. Pomocí multifunkčního nože rozmixujte dohladka, směs přendejte do velké, mělké plastové nebo keramické nádoby.
  4. Dejte na 30 minut do mrazáku a poté pomocí vidličky seškrábejte ledové krystalky, abyste získali led. Nádobu vložte zpět do mrazáku a po dobu několika hodin postup každých 30 minut opakujte, dokud nebude mít směs podobu ledové tříště (granity).
  5. Dozdobte zbývajícími lístky bazalky a okamžitě servírujte. Pokud nebudete granitu jíst hned, vyndejte ji z mrazáku asi 15 minut před podáváním.

Videonávod na jahodovou pěnu

                                                                                Chcete ochutnat nějakou jahodovou dobrůtku hned, bez čekání na její zmrznutí? Umixujte si s bamix® jako pírko lehkou jahodovou pěnu:



SOUVISEJÍCÍ A DOPORUČENÉ PRODUKTY