Verde Miel (8)
Respekt k přírodě
Andalusie se vyznačuje největší květinovou rozmanitostí v Evropě, i proto jsou medy VerdeMiel jedinečné. Rodinná firma VerdeMiel podniká na španělském trhu od 90. let, současní majitelé pocházejí ze 3. generace místních farmářů, kteří ve venovském prostředí vyrostli, rodiče je učili jej pozorovat a starat se o něj. Respekt k přírodě je proto jednou ze základních premis jejich podnikání. Dobře vědí, že jen udržitelným včelařením lze zachovat přirozený ekosystém a zároveň zaručit med s intenzivní a přirozenou chutí, způsobenou květovým nektarem, pyly a mízou různých rostlin těchto nádherných a průmyslovou civilizací ještě nedotčených oblastí. A právě tyto ekosystémy, se kterými místní člověk po staletí úctyhodným způsobem koexistuje, jsou ideální pro provozování tradičního včelařství.
Tradice a inovace
Včelařství je pro majitele i zaměstnance firmy VerdeMiel způsob života, který je vede k neustálému zkoumání té nejlepší cesty. Zahrnuje důsledný monitoring průběhu kvetení, sledování světových trendů ekologické produkce a v neposlední řadě pak spojování tradičních poznatků s novými metodami v oblasti péče o včelstva a jejich krmení.
VerdeMiel organické medy nejsou pasterovány ani míchány s jinými, aby neztratily vlastnosti a výhody ekologického medu, produkovaného původními iberskými včelami. Med je vyráběn z nektaru květin, mízy a pylu různých divoce rostoucích rostlin přírodních oblastí Andalusie, kam jsou umisťovány úly. Pouze místním a udržitelným včelařstvím je možné zachovat místní ekosystém a zaručit med s intenzivní a přirozenou chutí. Každý med je tak jedinečný, protože každá krajina je neopakovatelná.
Bio esence Andalusie
Hlavním cílem je vždy nabízet spotřebiteli přírodní produkt, který využívá bohatství místních ekosystémů a včel. Pro stanoviště úlů jsou vyhledávány charakteristické krajinné oblasti Andalusie, kde se doba kvetení přizpůsobuje drsnému počasí, daleko od velkých měst, dálnic a frekventovaných silnic, daleko od oblastí intenzivního pěstování zemědělských plodin. Jen tak mohou původní včely (Apis mellifera iberiensis) produkovat med nabitý chutí, pylem, esencemi, aminokyselinami a enzymy...
Med se vytáčí pouze jednou nebo dvakrát ročně, v souladu s přírodními cykly krajiny a včelího společenství, když má za sebou potřebnou dobu zrání v úlech. Na rozdíl od intenzivnějších produkcí umožňuje tradiční včelaření pouze jeden nebo dva sběry medu ročně, a to po jarním a letním odkvětu, což je právě doba maximální produkce úlu a přebytku medu. Včelkám jsou tak ponechávány dostatečné zásoby i pro krutá období zimy. Včelaři svůj med posbírají teprve poté, když je zralý a zavíčkovaný. Je hustý, plný minerálů, včelích enzymů a zejména chutí slunné Andalusie.
Kde najdete VerdeMiel?
Puntíky na mapě vyznačují stanoviště pro včelí úly Verde Miel v oblasti Andalusie. Sklady a stáčírny medu najdete v malém městečku Berrocal, závod na balení a distribuci se nachází v malebném Priego de Córdoba. Odtud organické medy putují do různých částí světa a my, v Potten & Pannen-Staněk jsem rádi, že pro Českou republiku a Slovensko si jako výhradního distributora firma VerdeMiel vybrala právě nás. Je nám tedy ctí představit vám ucelenou řadu organických medů v originálním balení Potten & Pannen-Staněk Kitchen is for honey a věříme, že si mezi nimi vyberte ten svůj. Med s tou nejpříjemnější chutí a nejlepšími účinky právě pro vás.