Vařte nadčasově v litinovém nádobí STAUB

Litinové hrnce Staub mají unikátní systém samo podlévání vařeného jídla, díky speciální poklici s hroty. Tak udrží šťavnatost a chutě pokrmů jako žádný jiný hrnec. Navíc jsou neskonale nádherné!

Francouzská kvalita a elegance


Znáte už hrnce Staub ze smaltované litiny? Jsou naprosto ideální pro dlouhé vaření, dušení, nebo pečení. Hrnec Staub s legračním jménem Cocotte je však třeba brát vážně, protože pro vás při vaření udělá veškerou službu. Nejen, že v něm můžete váš oběd uvařit nebo upéct, ale se svou jedinečnou speciálně tvarovanou poklicí se jídlo bude i samo podlévat. Snad ani není třeba zmiňovat, že díky krásnému vzhledu v něm budete chtít servírovat všechny vaše delikates.


Se staubem bude vaše jídlo vždy štavnaté


Základem vaření s hrncem Staub je vytvoření naprosto ideálních podmínek pro přípravu lahodných pokrmů. Unikátní plochá poklice s hroty na vnitřní straně umožňuje neustálé proudění vlhkosti. Voda z hrotů odkapává rovnoměrně po celém hrnci, a tak jej vlastně pořád podlévá. Pro vaření tak stačí použít jen minimum vody, takže jídlo si tím pádem zanechá více chuti. Představte si tu šťavnatost!

/data/images/blog/Zwilling%20Staub/14537_rgb_72dpi.jpg?0.8004902566186907

Hrnec, který vydrží generace

Litinové nádobí používají kuchyně po celém světě. Hrnce Staub se snadno zahřejí, není tedy potřeba plotnu udržovat dlouho na vysoké teplotě. Protože jsou krásně robustní a zároveň vedou teplo rovnoměrně, jídlo v nich zůstává teplé po velmi dlouhou dobu. Materiál je také specifický tím, že se jeho vlastnosti s používáním zlepšují, a naopak se výrazně neničí. Smalt je extrémně odolný proti poškrábání a nepřebírá chutě jídla. Staub proto garantuje na hrnce používané v domácnosti dlouhodobou záruku. Je to takový ten věčný hrnec, který se v rodinách předává z generace na generaci.

/data/images/blog/Zwilling%20Staub/15925_rgb_72dpi.jpg?0.9809111884904438

Asi už víte, že tu jde hlavně o plnou chuť, takže hrnec Staub použijte vždy, kdy chcete docílit extra potěšení chuťových buněk. Pomalé pečení, vaření, a dušení, šetrné ke všem tolik cenným živinám v potravinách, je to, kde budete chtít hrnec Staub využívat především. Díky vysoké teplotě, které lze v hrnci docílit a dlouho ji udržet, je výsledek nejen šťavnatý, ale také perfektně křupavý na povrchu. Díky mosazné nebo niklové rukojeti, která zvládne i vysoké teploty, je možné v hrnci péct v troubě. Samozřejmostí je pak použití na všech typech varných desek včetně indukce.

Široká škála použití

/data/images/blog/Zwilling%20Staub/14642_rgb_72dpi.jpg?0.18701092865960045

Litinový hrnec Staub Cocotte se hodí i v parných letních dnech 

Když zrovna v hrnci nebudete vařit, dusit, nebo péct, zkuste jej využívat pro úžasnou schopnost smaltované litiny udržet teplotu. A tady nemáme na mysli pouze teplo, ale také chlad. Nechte jej chvilku v chladničce a následně použijte pro podávání dezertu, zmrzliny, nebo také na studenou polévku gazpacho, která opravdu zůstane studená i v parných letních dnech. Na závěr máme tip pro ty, kteří rádi dodržují pitný režim – litionový hrnec Staub spolehlivě udrží studený také váš ledový čaj, nebo poslouží jako stylový kyblík na led pro chlazení vína! Užijte si krásné léto ve společnosti tohoto nadčasového hrnce Staub!

/data/images/blog/Zwilling%20Staub/cq5dam.web.730.415.jpeg?0.884333249403213

Litinové nádobí Staub používá i největší šéfkuchař


Největší šefkuchař všech dob je Paul Bocuse. Dostává Michelinskou hvězdu kontinuálně již přes 50 let. Ve svých kuchyních poutívá francouzské litinové nádobí Staub a měděné nádobí Mauviel.


Související a doporučené produkty